Impostos

Les ajudes a les famílies de Viladecans per pagar l'IBI tindran en compte la renda

La bonificació a famílies nombroses es pot incrementar fins al 90% de l'impost

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

L'Ajuntament de Viladecans introdueix el criteri de renda familiar per primera vegada per definir les bonificacions i ajudes a les famílies per pagar els tributs municipals, en concret en l'impost de béns immobles (IBI).

El 2018, tant la bonificació a famílies nombroses com les subvencions a les famílies monoparentals tindran en compte els ingressos familiars, i es podran beneficiar d'un descompte de fins al 90% de l'impost, igual que la nova ajuda destinada a famílies amb fills amb diversitat funcional.

Fins a l'any 2017, la rebaixa a les famílies nombroses era del 40% i arribaven al 67,5% en el cas de les de categoria especial. Així, totes es veuran beneficiades, però sobretot ho faran les que tenen menys ingressos, que comptaran amb una rebaixa més gran.

Entre la resta de novetats també destaca una a favor de la tributació "verd", és a dir, premiar aquelles accions que van en la línia de reduir la contaminació i el canvi climàtic. Així, els descomptes als vehicles menys contaminants es concentren des del 2018 només en els que tenen l'etiqueta Eco o 0 Emissions, amb una bonificació del 75%.

La mesura ha sigut promoguda per l'Àrea Metropolitana, davant la greu situació de contaminació, amb l'objectiu d'incentivar la compra de cotxes molt poc contaminants, ja que fins ara es bonificaven cotxes que emetien fins a 119 gr / km de CO2.

El rebut de l'IBI d'una vivenda s'incrementarà 8,75 euros de mitjana a l'any, un 1,5% més, com la pujada del cost de la vida (IPC). L'any passat no va pujar i 2016 no va arribar a 2 euros d'increment. Pel que fa a comerços i oficines, l'augment és, respectivament, de 5,74 i 11,33 de mitjana.

Notícies relacionades

La resta d'impostos i taxes municipals es mantenen sense augment per sisè any seguit, excepte les quotes del cementiri, que pujaran un 0,7% de mitjana i les dels comerciants dels mercats, que segueixen un acord de revalorització.

Més notícies de Viladecans