Cultura

Atrium Viladecans acull la Producció Nacional de Dansa

L'objectiu és acostar la dansa al gran públic, que no està acostumat a buscar aquest tipus de propostes escèniques

Atrium Viladecans acollirà en una sessió doble de dansa les produccions L’Estol i Many.

Atrium Viladecans acollirà en una sessió doble de dansa les produccions L’Estol i Many.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Atrium Viladecans acollirà l'11 de novembre la Producció Nacional de Dansa, una peça de gran format escènic que ha posat en marxa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la coordinació i producció executiva del Mercat de les Flors i el suport de 18 teatres municipals del territori català, amb l'objectiu d'acostar la dansa al gran públic, que no està acostumat a assistir als teatres buscant aquest tipus de propostes escèniques.  

La peça, que s'estrenarà el 28 de setembre al Mercat de les Flors de Girona i posteriorment realitzarà una gira pels teatres col·laboradors de la iniciativa, es presentarà en un programa doble de dansa contemporània amb les propostes escèniques 'L'Estol' i 'Many', dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone respectivament.

La Producció Nacional de Dansa s'integra, juntament amb unes altres 5 propostes, dins de les mesures establertes al 'Pla d'Impuls de la Dansa 2016-2017' del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del sector.  

Per aquest motiu, i en paral·lel, el projecte es promouran activitats i recursos destinats a treballar el coneixement del llenguatge, els codis i les eines que singularitzen la dansa. 

L’Estol

La peça de la coreògrafa Roser López Espinosa pren com a punt de partida el viatge de migració de les aus i el desig de volar. 

Espinosa se centra en l'entramat de cossos i de complicitats possibles dins del grup per avançar plegats i aconseguir un objectiu comú: volar a través d'immensos paisatges. Es tracta d'un viatge en grup que ens parla de l'animalitat del cos i del moviment, de l'esforç i la resistència, la bellesa i l'esperit de llibertat. Un paisatge de fets complicats i de treball en equip per resistir la travessa i els seus obstacles.

En definitiva, ens proposa un imaginari ple de llum i de vitalitat, amb una fisicalitat forta i alhora plena de delicadesa. Un joc d'enginy per desplegar les pròpies ales.   

Many

Per la seva banda, l'obra de Thomas Noone és una peça abstracta on la narrativa sorgeix del mateix moviment i organització del grup.

El fil conductor és la dinàmica del moviment i la música, que porta a l'espectador des del principi fins al final. La temàtica se centra en l'individu versus el grup, quan lluitem per destacar o intentem desaparèixer entre la massa. La paradoxa de voler ser un individu però no voler patir la vulnerabilitat del ser solitari, o agonitzar entre l'homogeneïtat per beneficiar-se de l'anonimat del grup.

Notícies relacionades

La música la firma Philip Sheppherd, destacat compositor que ha creat nombroses bandes sonores. 

 Més notícies de Viladecans

Temes:

Dansa