Canvis en el sector

Microsoft i Activision Blizzard prorroguen la seva fusió, la més gran en la història dels videojocs

Microsoft i Activision Blizzard prorroguen la seva fusió, la més gran en la història dels videojocs

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fusió entre Microsoft i Activision Blizzard trigarà més del que s’esperava. Les dues companyies han acordat aquest dimecres prorrogar la seva unió fins al 18 d’octubre, i es donen així marge per resoldre els problemes legals que l’operació empresarial s’ha trobat al Regne Unit.

«La recent decisió als Estats Units i les aprovacions a 40 països confirmen que l’acord és bo per a la competència, els jugadors i el futur del ‘gaming’», va tuitejar Lulu Cheng Meservey, directora d’operacions i vicepresidenta executiva d’Assumptes Corporatius d’Activision Blizzard. 

El gener del 2022, fa un any i mig, es va destapar que la multinacional d’informàtica negociava la compra per 68.700 milions de dòlars (uns 60.389 milions d’euros) del gegant dels videojocs, responsable de sagues tan populars com ‘World of warcraft’, ‘Call of duty’, ‘Diablo’ o ‘Candy crush’.

La idea d’una fusió entre dos mastodonts empresarials va suposar un terratrèmol per a la indústria. Així, l’acord ha sigut vist amb escepticisme per rivals i per alguns reguladors. Tot i que finalment la gran majoria de països han acabat per donar llum verda al projecte, el Regne Unit va optar per bloquejar-lo, ja que va assegurar que l’operació reduiria la innovació i perjudicaria els consumidors.

Tres mesos de marge

Així doncs, Microsoft i Activision Blizzard tindran fins al 18 d’octubre per tancar un acord definitiu després que ahir vencés el termini original per fer-ho. El vicepresident i president de Microsoft, Brad Smith, ha assenyalat que aquests tres mesos serviran per «resoldre les últimes qüestions reglamentàries». La companyia prepara canvis per satisfer les peticions del regulador britànic, la decisió del qual van impugnar davant els tribunals.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Phil Spencer, màxim responsable d’Xbox, ha afegit que són «optimistes i estem entusiasmats amb la idea de portar més jocs a més jugadors arreu del món».

A més d’aquesta pròrroga, els dos gegants han acordat augmentar la comissió de rescissió. Si Microsoft o Activision Blizzard abandonen l’acord, hauran de pagar 3.500 milions de dòlars si l’operació no es tanca abans del 29 i 4.500 milions si no es tanca abans del 15 de setembre.

Temes:

Microsoft