Dracs i videojocs: una relació que sempre funciona

Com a enemics, companys o per entrenar-los per competir, els dracs dels videojocs sempre causen fascinació entre els usuaris

Fotograma de la pel·lícula ’Com ensinistrar un drac 2’

Fotograma de la pel·lícula ’Com ensinistrar un drac 2’ / BLOGOCIO

1
Es llegeix en minuts
MIGUEL ALCÁNTARA

Els dracs són un element de fantasia que ha funcionat en totes i cadascuna de les seves aparicions dins del sector dels videojocs. Mentre que en la literatura i sobretot en el cine han hagut d'evolucionar fins a presentacions espectaculars, com la recent 'Com ensinistrar un drac 2', en el sector de l'oci electrònic només la seva presència ha fet apujar sempre el nivell de diversió dels jugadors.

Reconeixem fins a tres tipologies de dracs en els videojocs. El més conegut: el de temible enemic. Alguns exemples de dracs als quals els jugadors s'hi han enfrontat i quedaran per sempre en el seu record són el Sang de drac de 'The Elder Scrolls V: Skyrim', espectacular en tota la seva fesomia: ales enormes, dents afilades, grapes mortals… tot en ell és digne d'admirar i de témer.

Altres sagues com 'Dark Souls', 'Final Fantasy' o la més popular 'Dragon Age' tenen una varietat de dracs tan gran que pot satisfer qualsevol mena d'usuari, des dels que busquen batalles en entorns tancats o espais oberts, al camp, a la ciutat i, per descomptat, a les masmorres. Tots ells són espectaculars.

Però la millor manera de disfrutar dels dracs és tenir-los com a aliats. El més famós és Yoshi de Nintendo, company letal de Súper Mario, que es reconeix a si mateix com a meitat drac i meitat dinosaure. No obstant, més temible, sens dubte, és la dragona de 'Drakengard' que permet combatre per terra i per aire contra tota mena d'enemics. Però si us agraden els 'shooters' sobre rails us recomanem 'Panzer Dragoon', un joc entretingut com pocs.

Notícies relacionades

Ara bé, l'èxit de 'Com ensinistrar un drac' i l'arribada de la seva seqüela no són fruit de la casualitat. S'ha demostrat que la millor manera de divertir-se amb un drac és com a entrenador per a posteriors combats. La pel·lícula potencia els valors d'amistat i convivència, que en la seva adaptació als videojocs es van substituir per les aptituds per volar i competir en tornejos, amb un joc entretingut i disponible per a gairebé totes les plataformes.

No obstant, la fama de Pokémon és la que més ha arrelat aquesta idea entre els fans dels dracs. Dragonite, Garchomp, Tyrantrum, Charizard… la xifra d'espècimens d'aquest tipus és cada vegada més gran en aquesta antològica saga que ha conquistat milers de seguidors de tot el món. Com sempre, és la majestuositat del seu físic i el seu increïble potencial el que segueix fent dels dracs un element atractiu en qualsevol videojoc.