Envelliment

Isabel Viña, metge, revela quins són els aliments que retarden l’envelliment

L’experta explica que en «les nostres cèl·lules succeeixen alteracions que fan que es desgastin i que deixin de funcionar adequadament»

La metge Isabel Viña explica la importància de la vitamina C: «Els millors aliments per a la salut de la pell són aquells rics en...»

Fetge gras: Isabel Viña explica com revertir-lo i potenciar el ‘detox’

Cajas de un supermercado

Cajas de un supermercado

1
Es llegeix en minuts
María Rueda

Moltes són les persones el desig de les quals és retardar l’envelliment com més millor. Per fer-ho, l’opció no ha de ser acudir a una clínica estètica, sinó que pot començar per saber quins aliments contribueixen a prolongar la joventut de les cèl·lules.

Isabel Viña, metge, ha dedicat una de les seves últimes publicacions a Instagram als productes de consum que ajuden a veure’s més joves. Tal com ha afirmat: «Tot això comença molt abans, quan a l’interior de les nostres cèl·lules succeeixen alteracions que porten que es desgastin i que deixin de funcionar adequadament».

Alteració a la metilació de gens

L’experta ha explicat que «un dels causants d’aquests processos de desgast cel·lular és l’alteració de gens», és a dir, una alteració en el procés químic que activa o desactiva la funció dels gens que provoquen l’envelliment.

I, per aquest motiu, hi ha determinats aliments que poden reduir precisament aquest desajust i, per tant, retardar l’envelliment cel·lular.

Atenció amb aquests aliments

Notícies relacionades

Per tant, si vols retardar els signes de l’edat, Vinya recomana els següents productes:

  • Te (especialment el te verd).

  • Cúrcuma: gràcies a la seva curcumina.

  • Fruits vermells: pels seus antioxidants antocianines i proantocianidines.

  • Romero: a causa de l’àcid rosmarínic.

  • All: gràcies a l’alicina.

D’altra banda, la metge ha volgut fer menció especial al consum de bròcoli i totes les verdures crucíferes, ja que són aliments que són capaços d’activar els gens de la via de l’NRF2, que també s’associa amb un menor envelliment cel·lular.