Ús alternatiu

¿Per què la gent està llançant vinagre a les finestres per l’onada de calor?

1
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

L’ús del vinagreestà tan estès a la cuina com en la neteja, en què cada vegada cobra més importància per les propietats desinfectants i blanquejadores. Ja sigui per mitjà d’electrodomèstics o aplicat directament sobre les superfícies brutes, aquest ingredient resulta una alternativa ideal a altres compostos químics. No obstant, no tot acaba aquí.

Recentment, diversos mitjans i portals especialitzats en la matèria han recomanat una nova aplicació del vinagre, que en aquesta ocasió es fa servir sobre les finestres, especialment en èpoques de calor com aquesta en què ens hem endinsat amb l’arribada de l’estiu.

Repel·lent natural

Notícies relacionades

L’arribada del bon temps a l’estiu també té una altra part no tan bona: els insectes. Mosquits, mosques o escarabats són només alguns dels animals que augmenten la seva presència desmesuradament durant la temporada estival i pot arribar a fer-se molt molesta. Per sort, el vinagre també actua com a repel·lent a l’hora de mantenir allunyats aquests bitxos.

El motiu que hi ha rere aquesta propietat, desconeguda per a molts, es troba en l’àcid acètic, tal com recullen diversos portals. Aquest component dissuadeix petites criatures gràcies a la seva aroma, per la qual cosa resulta realment eficient si es fa servir a les seves zones d’accés a l’interior de casa. Així doncs, aplicant vinagre (preferiblement blanc) sobre les finestres, s’impregnen d’aquesta olor i actuen com un potent antiinsectes.