Consells pràctics

¿Com fer una maleta de viatge perfecta?

Com fer una maleta de cabina per a sis dies en 30 minuts amb el mètode KoraKora

El secret perquè la teva maleta surti sempre de les primeres a la cinta de l’aeroport

¿Què fer si em perden la maleta a l’aeroport?

¿Com fer una maleta de viatge perfecta?
2
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

Organitzar l’equipatge per viatjar amb avió no sol ser una tasca fàcil per als passatgers. Factors com la durada del viatge que realitzaran o el clima previst al lloc de destí poden condicionar l’elecció final dels articles que s’emportaran, cosa que provoca que la confecció de la maleta es converteixi en tot un repte per als viatgers.

Notícies relacionades

A més, a aquestes circumstàncies cal sumar-los que cada vegada més companyies aèries redueixen la mida permesa per a l’equipatge de mà als bitllets senzills, així que l’espai per a les pertinences personals es limita encara més als passatges més econòmics.

Davant d’aquesta situació, es torna imprescindible conèixer els trucs que aconsellen els experts per optimitzar al màxim l’espai de les nostres maletes.

Classificar els objectes

Un dels principis bàsics de la doctrina de Marie Kondo és la necessitat de categoritzar els elements abans d’organitzar-los. Això, aplicat a una bossa de viatge, significa agrupar els objectes en quatre grans grups: roba, productes d’higiene personal, dispositius electrònics i documentació. A continuació, Kondo aconsella destinar un espai de l’equipatge a cada grup, cosa que permetrà identificar ràpidament què hi ha a la maleta i aprofitar l’espai disponible.

Col·locar els articles pesats al final

Els objectes més consistents, com per exemple les sabates, és recomanable que se situïn a la zona més pròxima a les rodes. D’aquesta manera, al posar l’equipatge dret, els elements més pesats estaran situats a baix i sostindran el pes que provoquin la resta d’objectes. Per si de cas, Kondo aconsella que posem les peces més delicades a la part de la nansa.

Protegir els recipients fràgils

Un dels dubtes que pot sorgir a l’hora d’organitzar la maleta és triar on col·locar els recipients de vidre per evitar que es trenquin durant el trajecte. En aquest sentit, és recomanable col·locar-los dins d’objectes que puguin servir de protecció davant els cops, com per exemple les sabates o la roba interior.

Aprofitar els barrets

Si viatges a destinacions molt assolellades, sempre és necessari portar un barret per cobrir-se el cap dels rajos de sol. En aquests casos, els experts del portal ‘stressfreecarsrental.com’ indiquen que l’ideal és omplir el barret amb articles de roba més petits –mitjons, per exemple– per aconseguir aprofitar al màxim aquest espai. A més, això farà que l’accessori no es deformi a l’aixafar-se amb la resta de l’equipatge.

Vestir estratègicament

Per mirar d’estalviar espai, un altre dels trucs més comuns és posar-se les peces que més espai ocupen el mateix dia del vol, tot i que això pugui suposar passar una mica de calor durant el trajecte pel fet de portar la roba més gruixuda. Com a recompensa, l’equipatge tindrà molt més lloc disponible que podràs destinar-lo a altres articles imprescindibles.