Similar al forn

Aquestes són les cinc millors fregidores d’aire per menys de 60 euros, segons l’OCU

Aquestes són les cinc millors fregidores d’aire per menys de 60 euros, segons l’OCU
2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

En poc temps, s’han convertit en una eina de cuina imprescindible i present en la meitat de les llars dels Estats Units. I a més, s’han convertit en el regal estrella d’aquest Nadal a Espanya, on la gent es llança a provar fórmules per fer menjars més sans, més saborosos i més fàcils de fer.

Estem parlant de les fregidores d’aire, una autèntica revolució culinària que té aparences de convertir-se en un imprescindible d’un món que cada vegada més es preocupa pel cos i les dietes sanes.

Les fregidores d’aire funcionen com si fossin miniforns. Fan circular l’aire calent pel seu interior de manera uniforme. Solen tenir temporitzador i temperatura ajustables entre 80 i 200 ºC, disposen de menús predefinits per realitzar segons quins tipus d’aliments...

Igual que el forn

En definitiva, el funcionament entre una fregidora d’aire i un forn és el mateix, però al ser un electrodomèstic més petit que aquest, s’escalfa més ràpid. Altres avantatges són que no deixen olors, perquè no funcionen amb greix escalfat, i fa menjar menys calòric, perquè al tractar-se d’un sistema ‘air fryer’ no requereix oli i/o greixos per a la seva cocció.

A l’hora d’elegir la que més et convé, has de tenir en compte que hi ha models de fins a 250 euros, però també models més assequibles. De fet, l’OCU ha fet el podi de les tres millors per menys de 60 euros.

Les cinc millors, segons l’Organització de Consumidors i Usuaris, són la Jata Jefr1221 i la Ufesa Duet. La Jata només pesa 3 quilos i té un consum d’energia molt reduït. La pega és que no té programes automàtics i només pot fregir 367 grams d’aliment d’una vegada. A més, no és fàcil de netejar. Però es pot trobar al mercat des de 49,80 euros.

Les dues millors

La d’Ufesa pesa menys de 3 quilos, tot i que pot fregir 467 grams d’una vegada. Es pot trobar a la venda a partir de 52,99 euros i té una bona relació qualitat-preu, tot i que tampoc pot programar-se.

Notícies relacionades

En la llista, també es pot trobar la Tristar FR-6980 Mini Crisper Fryer (a partir de 40,20 euros), una altra d’Ufesa (la Fry4TWO, des de 40,20 euros), la Taurus Respire Analogic (des de 51,85 euros) i l’Orbegozo FDR 60 (des de 57 euros).

També és important comparar preus a les botigues, perquè poden sortir fins a 80 euros més cares depenent de quin establiment s’adquireixin.

Temes:

OCU Consum