Trucs pràctics

¿Per què la gent fica closques d’ou a les ampolles?

Així pots netejar el termos del cafè perquè no hi quedi rastre

¿Per què la gent fica closques d’ou a les ampolles?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El termos és un acompanyant habitual de les persones que matinen i acudeixen al seu lloc de treball amb reserves de cafè o te. Amb el pas del temps, l’ús d’aquests recipients pot provocar el seu desgast i l’aparició de taques, per la qual cosa és important netejar-los adequadament per conservar-los en bon estat.

Tot i que n’hi hauria d’haver prou d’utilitzar aigua calenta i sabó per rentar el flascó de buit, hi ha altres trucs menys coneguts que poden aconseguir els mateixos resultats. Les closques d’ou poden ser un recurs tant desconegut com eficient en aquest sentit.

Assecar, triturar i agitar

Notícies relacionades

El primer pas que cal fer és pelar els ous i deixar que les closques s’eixuguin al sol. D’aquesta manera, s’aconsegueixen eliminar les possibles restes de clara o rovell. Una vegada eixutes, s’han de triturar les closques per introduir-les al termos ple d’aigua calenta. Amb l’ampolla tapada, només faltarà agitar-la durant un parell de minuts i deixar-la en remull entre 10 i 15 minuts. El resultat final esperat s’obtindrà al buidar el recipient i netejar-lo amb un drap.

Així mateix, hi ha altres vies més recurrents per conservar aquests envasos. El suc de llimona, el vinagre o el gel i la sal són només alguns dels ingredients habituals en aquest tipus de tasques, en què utilitzar productes químics o naturals, a més de l’aigua, permet arribar a millors resultats en la neteja.