Període estival

Les recomanacions de l’OCU per evitar robatoris a casa durant les vacances

Les recomanacions de l’OCU per evitar robatoris a casa durant les vacances
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els robatoris en vivendes i locals comercials solen augmentar durant les vacances d’estiu, quan els propietaris abandonen les seves llars i els lladres aprofiten per iniciar la seva activitat.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) recomana que es col·loquin elements de seguretat de qualitat als accessos i un bon sistema d’alarma. D’aquesta manera, els elements mecànics ajudaran a dificultar l’entrada de possibles intrusos, mentre que l’alarma avisarà quan l’entrada s’hagi produït.

Consells

Des de l’associació ofereixen una sèrie de consells per evitar que es produeixin aquestes situacions i recomanen detectar els punts febles dels accessos a la vivenda i intentar reforçar-los amb elements com una bona porta, finestres de qualitat i panys de seguretat. Hi ha portes de tot mena: des de fusta massissa, passant per blindades amb una planxa d’acer en el costat interior, i cuirassades amb planxes d’acer a l’interior i exterior, més l’estructura interna d’acer.

Passa el mateix amb el pany. Per complicar l’entrada a la llar ha de comptar amb diversos punts d’ancoratge (si no és possible, disposar d’un forrellat addicional) i un cilindre de seguretat amb escut antitrepant. També s’ha de parar atenció a altres elements de seguretat com el tancador, una peça metàl·lica inserida al cèrcol per on encaixen les baldes quan es gira la clau, i les frontisses.

Una altra acció de seguretat passa per reforçar les finestres amb sistemes de bloqueig amb forrellat i vidres resistents. També es pot instal·lar un vidre amb doble capa o amb pel·lícula protectora i col·locar-hi reixes i barrots.

 Prudència

Notícies relacionades

No obstant, des de l’OCU expliquen que la mesura més important és la prudència. Cal assegurar-se de tancar bé tots els accessos possibles a la vivenda al sortir de casa, no «amagar» una còpia de la clau fora de la vivenda (sota l’alfombra o en un test, per exemple) i no obrir la porta a desconeguts.

També és important mantenir discreció i no anunciar l’absència a persones desconegudes ni exposar-la en excés a través de les xarxes socials. Finalment, és recomanable fer l’efecte cap a l’exterior que la casa està ocupada demanant-li a algú de confiança que vagi buidant la bústia.