Sexualitat

L’hàbit ‘typical Spanish’ que s’associa a la disfunció erèctil: la nova troballa científica

Una de les rutines del nostre cap de setmana podria ser la principal causant d’aquesta problemàtica

L’hàbit ‘typical Spanish’ que s’associa a la disfunció erèctil: la nova troballa científica

ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Universitat Complutense de Madrid (UCM), el CIBER de Malalties Respiratòries (Ciberes) i la Xarxa de Recerca en Atenció Primària en Addiccions (XRAPAd) han publicat un estudi en el qual situen l’elevat consum d’alcohol com una de les causes més freqüents de la disfunció erèctil en la nostra societat.

La recerca, publicada en el British Journal of Pharmacology, està provada en ratolins i arriba a la conclusió que quan consumim alcohol es produeix un augment d’oxidació de la guanilat ciclasa, una proteïna que incideix en l’erecció. Com més oxidació, menys funcional és. I per això pot provocar disfunció erèctil.

Notícies relacionades

A més de reduir el consum d’alcohol, l’única solució són els fàrmacs activadors d’aquesta proteïna, la guanilat ciclasa. «Els nostres resultats demostren que els ratolins alcohòlics mostren disfunció erèctil in vitro i in vivo a causa d’una alteració en l’estat redox d’sGC i suggereixen que els activadors d’sGC poden ser efectius en la d’associada amb l’alcoholisme» expliquen els investigadors en l’estudi.

L’alcohol s’ha convertit en gairebé una obligació en el nostre cap de setmana, sobretot per als joves. En moltes ocasions, fins i tot bevem quan no ens ve de gust, per pressió social, perquè l’entorn ens hi insisteix.

Temes:

Alcoholisme