Menjar hiperrealista
Una botiga japonesa ven per error pastissos de plàstic creient que eren comestibles

Les mostres japoneses de menjar de plàstic són una indústria multimilionària, però les cassoletes d’ou falses d’una pastisseria van resultar tan semblants a les reals que els seus empleats, sense voler, en van vendre cinc.
El menjar de plàstic, conegut com a ‘shokuhin sampuru’, és elaborat amb gran cura en els detalls, des de les gotes d’humitat en un vas de cervesa gelada fins a la superfície brillant d’un plat de ramen.
Els pastissos de plàstic d’Andrew’s Egg Tart, d’Osaka, van resultar tan convincents que els empleats no van notar la diferència i inadvertidament en van vendre cinc dissabte a dos clients en un lloc a prop de l’estació de Tottori, a l’oest del Japó.
«Lamentem molt vendre per error les mostres», ha explicat a AFP un representant de l’empresa.
Un empleat es va adonar de l’error poc després de les vendes i els clients van poder tornar els pastissos falsos abans de començar a menjar-los.
Per evitar una altra confusió, l’empresa posarà adhesius als pastissos de plàstic.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor