Ric en fibra

L’aliment súper saciant que t’ajuda a perdre greix, aporta proteïna i redueix el colesterol

També és font de vitamines com la B6 i la tiamina (B1), i minerals com el ferro, el magnesi i el fòsfor

L’aliment súper saciant que t’ajuda a perdre greix, aporta proteïna i redueix el colesterol

ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
G. M.

Un dels aliments més saciants que podem afegir a la nostra dieta és la civada, un cereal ric en fibra, que redueix la resposta glucèmica del nostre cos i cuida la nostra microbiota intestinal. 

És una gran opció per als esportistes, ja que aporta la quantitat d’energia i carbohidrats necessària per entrenar, i també una bona quantitat de proteïna (entre 10 i 12 grams per cada 100 g). 

A més, és especialment interessant incloure’l en dietes de pèrdua de greix, ja que la proteïna s’absorbeix lentament i retarda l’aparició de la gana. 

Alguns estudis relacionen també el consum de civada amb la reducció del colesterol. Concretament, consumir com a mínim tres grams al dia de betaglucans (un tipus de fibra present en aquest cereal), pot ajudar a disminuir els nivells de colesterol LDL. 

Vitamines i minerals

Altres beneficis de la civada són la varietat de vitamines que pot aportar, com la vitamina B6, la tiamina (B1) i minerals com el ferro, el magnesi i el fòsfor. 

Notícies relacionades

Així mateix, aquest cereal és ric en vitamina E, flavonoides, carotenoides, àcids fenòlics i fitoesterols. 

Receptes amb civada

Certament, la civada dona moltíssim joc a la cuina, i es pot utilitzar en una gran varietat de receptes saludables. Aquestes són algunes bones opcions per incloure aquest cereal en la nostra dieta:

  • Farinetes o ‘porridge’. Se’ls pot donar sabor amb canyella o cacau pur, per exemple.

  • Afegir flocs de civada al iogurt natural sense sucre o quefir. També se li pot afegir fruita o fruita seca.

  • Galetes casolanes. Una opció és fer-les amb plàtan –per endolcir sense sucre– i xocolata negra amb un percentatge alt de cacau

  • Tortitas casolanes 

  • Granola o muesli