Amb antioxidants

El producte antiinflamatori que millora les teves receptes i del qual Espanya és el principal exportador

perd propietats si s’escalfa, de manera que el millor és consumir-lo en cru

El producte antiinflamatori que millora les teves receptes i del qual Espanya és el principal exportador

Efe / Fernando Villar

1
Es llegeix en minuts
G. M.

Espanya és el principal productor d’un aliment interessantíssim a nivell nutricional: l’oli d’oliva verge extra (AOVE, per als amics). No només és un producte deliciós que pot ser utilitzat en incomptables receptes, sinó que també té propietats beneficioses per a la salut.

Recentment, un estudi de l’Hospital Universitari Reina Sofia de Còrdova ha observat que l’AOVE té propietats antiinflamatòries, a diferència d’altres olis de llavors com el de gira-sol

A més, els autors de l’estudi van assenyalar la seva riquesa en antioxidants i compostos fenòlics. Això sí, és important tenir en compte que l’oli perd propietats si s’escalfa, de manera que el millor és menjar-lo en cru

¿Quina diferència hi ha entre l’oli verge i el verge extra?

Notícies relacionades

La diferència entre un oli d’oliva verge a seques i un verge extra és el nivell d’acidesa, ja que l’AOVE té un nivell més baix –màxim de 0,8º–, mentre que el verge té un màxim d’acidesa de 2º. Com més es manipuli i refini l’oli, més acidesa i menys conservarà les seves propietats beneficioses. 

Receptes amb oli d’oliva en cru

Hi ha milions de receptes en les quals es pot utilitzar l’oli d’oliva verge extra. Com que el millor per a la salut és consumir-lo en cru, et proposem algunes maneres d’afegir-lo als teus plats:

  • En torrades de pa integral amb tomàquet

  • Sobre salses com hummus o guacamole

  • En amanides

  • Afegit a cremes de verdures, al gaspatxo o al salmorejo

  • Sobre carpaccios de carn

  • Sobre tàrtars de peix

  • Afegit sobre la teva pizza casolana, una vegada treta del forn (pots aromatitzar l’AOVE prèviament amb herbes i espècies)