Amb antioxidants
El producte antiinflamatori que millora les teves receptes i del qual Espanya és el principal exportador
perd propietats si s’escalfa, de manera que el millor és consumir-lo en cru

Espanya és el principal productor d’un aliment interessantíssim a nivell nutricional: l’oli d’oliva verge extra (AOVE, per als amics). No només és un producte deliciós que pot ser utilitzat en incomptables receptes, sinó que també té propietats beneficioses per a la salut.
Recentment, un estudi de l’Hospital Universitari Reina Sofia de Còrdova ha observat que l’AOVE té propietats antiinflamatòries, a diferència d’altres olis de llavors com el de gira-sol.
A més, els autors de l’estudi van assenyalar la seva riquesa en antioxidants i compostos fenòlics. Això sí, és important tenir en compte que l’oli perd propietats si s’escalfa, de manera que el millor és menjar-lo en cru.
¿Quina diferència hi ha entre l’oli verge i el verge extra?
Notícies relacionadesLa diferència entre un oli d’oliva verge a seques i un verge extra és el nivell d’acidesa, ja que l’AOVE té un nivell més baix –màxim de 0,8º–, mentre que el verge té un màxim d’acidesa de 2º. Com més es manipuli i refini l’oli, més acidesa i menys conservarà les seves propietats beneficioses.
Receptes amb oli d’oliva en cru
Hi ha milions de receptes en les quals es pot utilitzar l’oli d’oliva verge extra. Com que el millor per a la salut és consumir-lo en cru, et proposem algunes maneres d’afegir-lo als teus plats:
En torrades de pa integral amb tomàquet
Sobre salses com hummus o guacamole
En amanides
Afegit a cremes de verdures, al gaspatxo o al salmorejo
Sobre carpaccios de carn
Sobre tàrtars de peix
Afegit sobre la teva pizza casolana, una vegada treta del forn (pots aromatitzar l’AOVE prèviament amb herbes i espècies)
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Infeccions respiratòries ¿Per què aquest any duren tant els refredats?
- De la mà i entre rialles Gerard Piqué i Clara Chía, agafats pels carrers de Barcelona: així ha sigut la reacció de la parella
- Radiografia de la gentrificació Desenes de compres d’edificis inquieten l’Eixample: «Ens fan fora del pis després de 47 anys»
- Revenja Última hora: Shakira podria explicar la veritat sobre la seva ruptura amb Piqué a la televisió
- Catàstrofe natural Desesperació a Turquia: «Ja no hi ha cap edifici segur»
- Presentació d’una reedició de ‘Dels turons a l’altra banda del riu’ Pujol recupera l’«orgull» i reivindica la seva trajectòria i model de país
- THE CONVERSATION La migdiada: instruccions d’ús
- Ofensiva en els tribunals El recurs d’Ayuso davant el Constitucional obre la guerra judicial contra els nous impostos del Govern
- Estrella gurmet Dua Lipa repeteix ‘tour’ gastronòmic a Barcelona i visita diversos cellers de Catalunya