Treball en Barcelona

¿Acabes de començar a treballar com a autònom o estàs pensant a obrir un negoci per compte propi?

Detallem els passos a seguir per fer el salt definitiu en la carrera per l’emprenedoria a Catalunya

¿Acabes de començar a treballar com a autònom o estàs pensant a obrir un negoci per compte propi?
3
Es llegeix en minuts

La meta de l’emprenedoria és un camí que molts treballadors inicien a la recerca de nous reptes professionals amb més autonomia, llibertat, avantatges fiscals, incentius, etc. A l’hora de decidir-se per fer el salt com a autònom, és fonamental tenir clars els objectius i el sector al qual es vol enfocar l’activitat laboral. S’han de conèixer el mercat, les possibilitats i necessitats del sector en el qual es vol treballar. A més, per a treballar com a autònomcal estar format per poder desenvolupar efectivament l’activitat professional triada. 

Molts professionals opten per emprendre a la recerca de nous reptes professionals, més autonomia, llibertat, avantatges fiscals, incentius, etc. En aquest procés i presa de decisions per convertir-se en autònom, és fonamental tenir els objectius molt clars. Cal estudiar el sector en el qual es vol treballar, però també el mercat, les possibilitats i necessitats existents. A més, és primordial estar format en les àrees en les quals s’exercirà la tasca com a autònom per poder desenvolupar de manera efectiva l’activitat professional. 

 

Passos a seguir per convertir-se en autònom

Passos a seguir per convertir-se en autònom 

Amb aquestes premisses inicials, un cop presa la decisió de donar-se d’alta com a autònom, cal buscar assessorament i ajuda per als tràmits i gestions. A Catalunya, des del portal d’ocupació de la Generalitat ofereixen els seus serveis a tot aquell que estigui començant o vulgui començar a treballar per compte propi. S’expliquen els passos a seguir, les ajudes i el finançament al qual poden optar, els programes de formació per als autònoms, etc. 

 

En aquests moments destaquen mesures com la tarifa plana per als autònoms, els requisits de la qual estan disponibles a la pàgina web del SEPE. Des del Servei Públic d’Ocupació Estatal ofereixen una sèrie de bonificacions i reduccions fiscals dirigides als emprenedors i autònoms

 

Plataformes digitals per ajudar els autònoms a aconseguir clients

Plataformes digitals per ajudar els autònoms a aconseguir clients 

Un cop realitzats tots els registres per poder treballar com a autònom, arriba el moment més important d’aquesta nova aventura professional: aconseguir clients. En aquest punt, les plataformes digitals com Prontopro.es juguen un paper determinant. Aquesta eina és número u a Itàlia, seguida d’Espanya, França i Alemanya. En total, més de 700.000 professionals autònoms de tot Europa estan registrats a Prontopro, on se’ls facilita el contacte amb potencials clients. 

 

Els usuaris de Prontopro busquen el professional que necessiten d’un determinat sector d’una manera còmoda i ràpida. Els professionals reben les sol·licituds dels seus potencials clients sense cap cost i només paguen si volen respondre a les peticions. L’autònom decideix quin projecte vol triar, amb total llibertat. 

 

D’aquesta manera, des de Prontopro s’ofereix una oportunitat única d’ampliar la clientela, estendre el negoci i, conseqüentment, augmentar la facturació

 

Lampistes: Oportunitats per a un dels perfils més demandats ara mateix 

Lampistes: Oportunitats per a un dels perfils més demandats ara mateix  

Per explicar sobre el terreny com convertir-se en treballador autònom, ens basarem en el cas dels lampistes. Aquest perfil d’autònom és un dels més demandats ara mateix a Catalunya i, de fet, Prontopro disposa d’ofertes d’ocupació actives per a lampistes en aquests moments. 

 

Per tant, si disposes de formació i experiència en aquest sector, pots començar a treballar com a lampista autònom a Catalunya. Si no, t’hauràs de formar amb algun dels cursos i mòduls de formació professional disponibles per a aquesta disciplina. 

Notícies relacionades

 

Més enllà de les oportunitats per a lampistes que destaca Prontopro en aquests moments, la plataforma ofereix uns 800 serveis més. Ofertes d’ocupació a Catalunya per a perfils molt variats que poden contactar amb clients potencials que busquen directament el servei que ofereix cada autònom. 

Temes:

Ocupació