Treball en Barcelona

Com atraure i retenir el talent a l’empresa

Experts en selecció de personal ens acosten tota una sèrie de consells per aconseguir aquests dos importants reptes en qualsevol companyia

Com atraure i retenir el talent a l’empresa
3
Es llegeix en minuts

El talent s’ha convertit en un dels béns més preuats que les empreses busquen avui dia, a causa que el món empresarial ha advertit que el futur es troba en el factor humà, necessari per arribar a tots els objectius plantejats. Ja no només es precisen treballadors i treballadores, sinó persones que es converteixin en l’empenta de les empreses, això és, que gràcies a la seva feina i talent les facin destacar entre la resta de companyies. No obstant, això que pot semblar senzill no ho és en absolut.

Atraure talent i retenir-lo requereix una formació especialitzada que no tothom té. Hi ha diferents estratègies d’atracció i retenció posterior de talent al món laboral. Des de GRUPO CRIT, agència líder en selecció de personal, ens acosten algunes de les tasques que es poden portar a terme i que més efectes generen a l’hora de complir una missió tan difícil com és la d’atraure el talent sense tractar-se d’una qüestió de diners.

Imatge positiva

Imatge positivaÉs sabut que el talent és el que afavoreix el creixement i competitivitat d’una empresa, per això la recerca d’aquestes característiques s’ha convertit en una de les missions prioritàries al món empresarial. Per atraure el talent és fonamental aconseguir transmetre una imatge positiva de la teva marca perquè qualsevol persona o possible empleat vulgui interessar-se per poder treballar amb tu i voler mantenir una primera presa de contacte.

Una gran majoria de demandants d’ocupació visiten les pàgines web de l’empresa a la qual sol·licitaran ocupació. És important que la carta de presentació sigui adequada, actualitzada i transparent. Sobretot que transmeti confiança.

Objectius clars

Si les persones no hi estan interessades i no s’acosten a l’empresa, mai sabràs si la gent és apta o no. En aquesta primera reunió el tema més important a tractar amb el candidat serà comunicar-li les necessitats de la teva empresa, ja que si des del primer moment se sap què busca o què espera l’empresa d’ell, li serà més fàcil adaptar-s’hi i, per tant, estalviareu temps tots dos. És a dir, li has de deixar clar les habilitats i valors demandats. És necessari posar en coneixement aquests detalls perquè el mateix candidat analitzi si encaixa en el perfil que l’empresa busca o no.

Capacitat d’aprendre

Capacitat d’aprendreD’altra banda, cal buscar gent amb talent però que també estigui disposada a aprendre. A l’hora de contractar un nou empleat, és important que, a més de ser conscients de quins són els seus coneixements i experiència, siguis conscient de quins en pot aprendre i adquirir dins de l’empresa, és a dir, aportar coneixement però també rebre’n. Això és a causa que, en ocasions, una persona no cau directament al lloc on pot treure el seu màxim potencial, i per això l’empresa no ha de tenir por d’ensenyar-lo i poder encaixar-lo en un altre perfil.

Noves oportunitats

Des del vessant de retenir el talent és fonamental que aquests professionals estiguin motivats i tinguin sempre noves metes. Per a això, per exemple, és ideal moure llocs o dotar de noves responsabilitats els empleats. D’aquesta manera es fomenta i es permet el seu desenvolupament. Cal aconseguir que els empleats se sentin realitzats a la feina. Això és una peça clau perquè se sentin valorats dins de la companyia.

Fomentar el lideratge i la confiança

Fomentar el lideratge i la confiançaUn altre aspecte que ajuda els treballadors a sentir-se apreciats, a estar oberts a escoltar noves propostes i possibles canvis per part dels treballadors. Per exemple, hi ha els qui prefereixen cobrar menys a final de mes però tenir una feina més flexible que li permeti desenvolupar la seva vida personal. Per això, és necessari un equilibri que permeti al treballador desconnectar de la feina o poder atendre els assumptes que li sorgeixin en el dia a dia quotidià.

Notícies relacionades

Tot aquest feedback afavoreix que els empleats puguin arribar al seu màxim potencial en les seves respectives activitats. Però també cal fomentar el lideratge i la confiança. Quan qualsevol persona se sent en un ambient de confiança és capaç, a més de treballar més a gust, de realitzar-se i expandir el seu coneixement.

Tots aquests consells et serviran per atraure i, fins i tot el més difícil, retenir el talent a la teva empresa. Això et facilitarà assolir els objectius plantejats per la teva companyia i posicionar-te per sobre de la teva competència gràcies al talent humà. Tal com confirmen els experts consultats, són els empleats per les seves aportacions d’humanitat, credibilitat i una proximitat real, els que converteixen una empresa en una de les millors empreses.

Temes:

Ocupació