Incidències

El Talgo que ha descarrilat a Vilanova és el mateix que va sortir de la via fa un mes a Sitges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nou matí amb problemes a la xarxa ferroviària catalana. Des de primera hora, el descarrilament d’un tren Talgo a Vilanova i la Geltrú ha marcat la jornada. Es tracta del mateix tren que va descarrilar a l’altura de Sitges el 15 d’agost, fa exactament un mes, i que va causar importants retards durant un dia, el temps que es va trigar a retirar el comboi de les vies.

El Talgo descarrilat és un comboi que circulava sense passatgers i es dirigia a un taller de manteniment. Segons han explicat fonts de Renfe, el tren estava a l’entrada del taller per procedir a la seva reparació. La maniobra s’estava fent amb totes les precaucions, utilitzant un element mecànic auxiliar que fa la funció del fet malbé per tal que, si es produïa alguna incidència, l’afectació fos mínima.

La companyia ha assegurat que l’incident no ha afectat el servei de l’R-2 Sud, contràriament a l’afirmat en un primer moment per Adif, que a través de les xarxes socials ha informat que «alguns trens giren a Sitges».

Notícies relacionades

De fet, només ha afectat amb demores puntuals, sense suspensió del servei, els primers trens del matí. La incidència s’ha produït a les 03.00 hores. En aquests moments, s’està donant servei amb normalitat, tot i que es pot produir algun retard puntual

La situació a la xarxa de trens s’ha complicat encara més. La circulació en l’R-1 ha hagut de ser interrompuda a Calella per l’atropellament d’una persona que travessava la via. La incidència ha obligat a activar la prealerta del pla Ferrocat.