Dispositiu especial

Operació sortida Segona Pasqua: aquesta és la previsió del trànsit i les carreteres conflictives del cap de setmana

El cap de setmana llarg coincideix amb el GP d’Espanya de F1 a Montmeló, on acudiran més de 100.000 aficionats

  • ¿Quan és la Segona Pasqua 2023 a Barcelona?

  • Els punts negres de l’autopista AP-7 a Catalunya

Operació sortida Segona Pasqua: aquesta és la previsió del trànsit i les carreteres conflictives del cap de setmana

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres arrenca l’operació sortida amb motiu de la Segona Pasqua, que s’allargarà fins a la mitjanit del dilluns 5 de juny. La situació aquest any es preveu més complicada perquè el cap de setmana llarg coincideix amb el GP d’Espanya de Fórmula 1 a Montmeló, on assistiran més de 100.000 persones.

La Segona Pasqua se celebra de manera desigual a Catalunya al ser un dia festiu de lliure elecció municipal. Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sant Adrià de Besòs són ciutats que cada any commemoren aquesta festivitat religiosa, que es disfruta 50 dies després del Diumenge de Resurrecció. Aquest any va ser el 29 de maig, però es va haver de posposar una setmana per no trepitjar les eleccions municipals.

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que surtin de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) 470.000 vehicles entre aquest divendres a les 15.00 hores i dissabte al matí, mentre que xifra en 280.000 els que tornaran dilluns entre les 12 del migdia i les 12 de la nit. El director de l’organisme, Ramon Lamiel, avisa que la situació viària serà «complicada» i precisa quines carreteres tindran més retencions de trànsit i problemes de mobilitat.

Carreteres conflictives

D’una banda, Trànsit posa el focus en el tram central de l’autopista AP-7, així com el comprès entre Sant Celoni i la Roca del Vallès, i la part de Vilafranca del Penedès.

De l’altra, està previst que els ciutadans de l’AMB es traslladin a les zones costaneres. D’aquesta manera, l’N-340 a l’altura del Vendrell, al Baix Penedès, i Altafulla, al Tarragonès, pot patir afectacions aquest pont. El SCT també posa sobre avís els conductors de la C-31 a la Costa Brava al seu pas per Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà, els de l’N-II al seu pas per Tordera, al Maresme, i als de la C-65 a Llagostera, al Gironès.

Dispositiu especial

Per controlar la situació a les carreteres, Trànsit ha anunciat que els Mossos d’Esquadra portaran a terme 1.022 controls en què participaran prop de 1.170 agents. No només es faran a les vies ràpides, sinó també a les de gran afluència de vehicles com són carreteres secundàries, indica Lamiel.

Notícies relacionades

En concret, es faran 251 controls d’alcoholèmia i drogues, 191 de seguretat passiva, 137 per a motocicletes, 182 per distraccions al volant, 159 de velocitat i 102 de vinculats al transport, va precisar dijous l’inspector Andreu González, cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra.

Per a diumenge a la tarda i dilluns, com ja és habitual, s’establiran carrils addicionals a l’AP-7 i la C-32 en sentit contrari per regular el trànsit de les principals vies. També s’activarà el servei especial de grues i hi haurà limitacions per a vehicles pesants i camions.