Connexió amb Europa

Defensors del transport públic exigeixen preservar la línia de Portbou

  • La plataforma que defensa aquesta línia de trens assegura que és un dels pocs vincles ferroviaris amb Europa que es mantenen

Defensors del transport públic exigeixen preservar la línia de Portbou

Ariadna Reche / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Les plataformes en defensa del transport públic s’han manifestat aquest dissabte perquè es mantingui la línia de tren que passa per Portbou (Alt Empordà). En la celebració de la cinquena edició de la festa del tren transfronterer a Vilajuïga, asseguren que aquesta via els vincula a Europa i que no se’n pot prescindir.

Notícies relacionades

Segons l’entitat, el transport de viatgers que passa per Portbou està en risc si l’estació del centre de Figueres es trasllada a Vilafant (Alt Empordà) tal com preveu el Ministeri de Transports. «És la línia que ens assegura estar connectats amb el sud de França i que ens vincula a Europa», ha reivindicat Pep Gou, portaveu de la plataforma Defensem el Tren de l’Empordà, que s’ha erigit en defensa d’aquesta línia de tren.

Durant la jornada, han reivindicat la importància de les connexions transfrontereres. Actualment, explica, només hi ha dues línies regionals operatives (la que passa per Portbou i la que va cap a la Tor de Querol, al Ripollès), a part de les dues d’alta velocitat al dia que circulen fins a París.