Pont de desembre

L’últim missatge de la DGT per l’excés de velocitat

  • L’organisme avisa de les «greus conseqüències» de circular per sobre de la velocitat permesa

  • Última hora del trànsit a Catalunya: tot sobre l’estat de les carreteres

L’últim missatge de la DGT per l’excés de velocitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) adverteix sobre les«greus conseqüències» que pot tenir l’excés de velocitat a les carreteres. Així ho ha avisat en un tuit emès aquest diumenge, en el qual s’exposa que en aquestes situacions la gravetat dels accidents és més gran que a velocitat moderada.

El missatge, publicat en un cap de setmana d’operació sortida pel pont de desembre, repassa alguns inconvenients que pot tenir un accident de trànsit en cas que la velocitat a la qual circula el vehicle superi ellímitestipulat: «Com més ràpid circulis, més trigues i més espai recorres abans que el teu vehicle s’aturi o disminueixi la velocitat com per evitar un accident», diu.

Campanya control

Notícies relacionades

Amb motiu del pont de la Constitució, la DGT també ha emès la seva particular ‘Campanya control, una iniciativa en la qual «s’intensificarà la vigilància sobre el risc del consum d’alcoholi altres drogues i la conducció». Tal com informen des del mateix organisme, s’establiran «punts de vigilància» en qualsevol tipus de vies i a qualsevol hora del dia amb l’objectiu d’evitar que persones que hagin ingerit alcohol o hagin consumit drogues circulin per les carreteres.

Així mateix, la DGT informa que es va detectar presència d’aquestes substàncies o psicofàrmacs en un 49,4% dels conductors morts a la carretera el 2021, tal com recull la memòria publicada per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses.