No li prestem l’atenció que mereix, però la DGT avisa de la seva importància

No li prestem l’atenció que mereix, però la DGT avisa de la seva importància
1
Es llegeix en minuts

Les altes temperatures ens recorden que l’estiu és a la cantonada. I, amb l’estiu, les vacances, sinònim de desplaçament en algun mitjà de transport.

Si l’elegit és el vehicle, la DGT recorda que tenir una bona visibilitat és fonamental per a la seguretat de conductor i passatgers, per la qual cosa és necessari mantenir sempre els vidres nets.

Neteja periòdica

Els eixugaparabrises no arriben a tot el vidre i a causa de la contaminació i brutícia general, pot tenir greixos o altres productes de difícil neteja, per la qual cosa cal netejar periòdicament tot el vidre amb algun producte netejador.

A més, és necessari comprovar el nivell d’aigua del dipòsit i, si està baix, omplir-lo afegint unes gotes de detergent per millorar la neteja.

No en sec

No s’ha d’utilitzar l’eixugaparabrises amb el vidre sec perquè pot ratllar-se, cosa que augmentaria l’enlluernament durant la nit.

És necessari comprovar també si els sortidors de sortida de l’aigua estan ben orientats o estan obstruïts, ja que el raig d’aigua ha d’arribar fins al punt més alt d’escombrada de l’eixugaprabrises.

Estat de la goma

I finalment, cal comprovar l’estat de les gomes de l’eixugaparabrises, veient la qualitat de l’escombrada.

El recomanable és canviar els eixugaparabrises cada sis mesos o almenys una vegada a l’any, tot i que els hem de prestar atenció per si necessitessin un canvi abans a causa del seu estat, bé perquè no s’adaptin a la curvatura del vidre del cotxe, o perquè les gomes siguin dures i grinyolin al netejar.

Com canviar-los

Canviar els eixugaparabrises no és complicat si se sap com. El primer pas és obvi: comprar unes escombretes compatibles amb el cotxe, tenint en compte el que fa el vidre i el model del vehicle.

Notícies relacionades

Després d’això, cal aixecar les barnilles i deixar-les en vertical, per retirar l’escombreta vella. Una pestanya facilita l’extracció d’aquesta.

Posteriorment, cal col·locar les escombretes noves, pressionant la mateixa pestanya que ha permès extreure les velles per fixar-les.