Trànsit

Barcelona estrenarà els radars de soroll a Espanya

Barcelona estrenarà els radars de soroll a Espanya

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

La modernització sobre l’asfalt no és exclusiva dels nous models de vehicles que irrompen al mercat d’automòbils i motocicletes. També es van sofisticant els sistemes de control tan temuts pels conductors i que aquest estiu presentaran una destacada novetat: als radars de velocitat se’n sumaran els de soroll.Barcelona serà pionera a Espanya a provar un sistema que ja funciona a França. L’ajuntament de la capital catalana preveu començar al juliol una prova pilot amb dos radars de soroll, dels quals no s’ha informat sobre la ubicació

Multes de 135 euros

Notícies relacionades

Sí que se sap que la idea del gabinet d’Ada Colau és que els aparells captin els sons dels vehicles que en transitin al voltant durant un període de prova d’uns tres mesos per detectar aquells automòbils i motocicletes que excedeixin entre 5 i 10 decibels el límit màxim permès. De moment, durant el període de prova, no s’aplicaran sancions econòmiques.

Les dades que recullin s’enviaran a la Direcció General de Trànsit, que decidirà si els acaba utilitzant i, en aquest cas, prepararà una normativa sobre la futura aplicació. A França, les sancions ascendeixen a 135 euros per als vehicles més sorollosos, segons les directrius marcades pel Ministeri de Transició Ecològica.