Seguretat viària

Multa per fer-se petons al volant

La DGT amplia les situacions per les quals sanciona i endureix les penalitzacions

Multa per fer-se petons al volant

Agefotostock

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des que el 21 de març passat va entrar en vigor la nova llei de Trànsit s’ha agreujat la penalització de les actuacions que atempten contra la seguretat d’altres conductors, vianants i dels ocupants del mateix vehicle, mentre s’ha ampliat la casuística de situacions sancionades al comportar un descens en l’atenció del conductor, pel risc que comporta. I als habituals enduriments de sancions de la Direcció General de Trànsit (DGT) per consum d’alcohol i drogues, avançaments a ciclistes i incompliment dels elements de seguretat, com cascos, cinturons de seguretat i cadiretes infantils, s’han sumat algunes situacions noves que poden resultar sorprenents per a la majoria de conductors.

Una d’aquestes és la de mostrar una actitud massa hostil o carinyosa amb el o la copilot. Fins a 500 euros i 6 punts de carnet pot portar el fet de fer un petó a la parella mentre es condueix, al considerar-se conducció temerària. Una cosa semblant a si algun agent sorprèn el conductor discutint acaloradament amb el seu acompanyant.

Mantenir la visibilitat

Notícies relacionades

Altres motius que es consideren que poden reduir l’atenció al volant i que des del mes de març estan sancionats, són menjar o beure a la carretera (de 80 a 200 euros), fumar (fins a 500 euros i de quatre a sis punts de carnet), o llançar objectes a l’asfalt (entre 200  i 6.000 euros, i de quatre a sis punts).

També pot acabar en problemes, en principi, l’innocent gest de col·locar un cartell de venda del vehicle. El motiu, que l’agent consideri que pot entorpir la visibilitat durant la marxa. La multa pot ser de fins a 200 euros per aquest concepte.