Madrid talla la Gran Vía per Nadal

La mesura de Carmena desencadena les ires dels empresaris de la capital

zentauroepp35635128 gra095  madrid  22 09 2016   vista del importante atasco que161202155624

zentauroepp35635128 gra095 madrid 22 09 2016 vista del importante atasco que161202155624 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts

Aquest divendres a les cinc de la tarda comença el primer període de talls al trànsit privat a la Gran Vía, així com als carrers d'Atocha i Mayor, que s'estendrà fins al dia 11 a les deu de la nit, mesura amb què el Govern de Manuela Carmena (Ahora Madrid) pretén promoure "una altra mobilitat" a la ciutat en aquesta època de l'any.

El servei de metro s'incrementa una mitjana d'un 50% a partir d'aquest divendres i fins al 6 de gener, durant les franges horàries amb més desplaçaments dels ciutadans cap a les zones comercials i d'oci de la capital, segons el Consorci Regional de Transports, que depèn de la Comunitat de Madrid.

L'àrea afectada pel dispositiu de mobilitat nadalenc és a la Gran Via, des de la plaça d'España fins a la seva confluència amb el carrer Alcalá; el carrer Atocha, des de la Glorieta de Carlos V fins a la plaça de Las Provincias, i el carrer Mayor en tots dos sentits des de Bailén fins a la Puerta del Sol.

La Gran Vía podrà ser travessada en vehicle a motor en sentit transversal però no s'hi podrà circular, excepte el transport públic i altres excepcions.

LES EXCEPCIONS

Podran entrar a l'àrea de restricció els vehicles de residents o els titulars de places d'aparcament als carrers de la zona, els taxis, les motos i els ciclomotors, les bicicletes i els cicles, els autobusos turístics Madrid City Tour, les unitats mòbils de producció i retransmissió audiovisual, els turismes amb conductor (VTC), els que llueixin el distintiu "zero emissions" de la DGT, els que accedeixin a hotels i portin maletes o paquets pesants, els de transport de detinguts, les grues per al remolc de vehicles, els de transport funerari i aquells que a criteri dels agents hi hagin d'accedir per raons d'interès general o urgència inajornable.

CRÍTIQUES DELS EMPRESARIS I EL MINISTRE

Notícies relacionades

L'Associació d'Empresaris de la Gran Vía ha criticat la mesura i ha dit que és "un absurd" que els perjudica. El president de l'associació empresarial, Florencio Delgado, ha assenyalat que "quan s'ha tancat la Gran Vía ha suposat un fracàs estrepitós", i això que fins ara només s'havia portat a terme en festius. Delgado ha definit la mesura com una de les "jugades a què ens té acostumats Doña Manuela".

Per la seva banda, el ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido, ha afirmat que "no és bo improvisar cap mesura", en referència a la decisió adoptada per l'Ajuntament de Madrid. "Desconec els criteris que s'han seguit a Madrid per prendre aquesta mesura però qui l'hagi pres, que assumeixi responsabilitat -ha assenyalat el ministre de l'Interior-. El temps dirà i seran els madrilenys els que després podran valorar el que el seu ajuntament ha decidit fer en una zona de Madrid i, a més, molt cèntrica".