LA RONDA FRANCESA

El veterà corredor escocès David Millar s'anota la victòria al Tour

El ciclista, que ha escrit un llibre sobre la seva vida i la superació del dopatge, es va colar a la fuga bona amb Egoi Martínez

Millar bat Péraud en l’esprint pel triomf d’etapa.

Millar bat Péraud en l’esprint pel triomf d’etapa. / LAURENT REBOURS (AP)

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Annonay (Enviat especial)

David Millar ha deixat aquesta tarda de pedalejar en la foscor. Si tenia algun dubte, des d'aquest divendres pedaleja en llibertat, feliç, convençut que les persones mereixen una segona oportunitat. I ell l'ha tingut, amb esforç, colant-se en una fuga i triomfant en la 12a etapa delTour, nou anys després de la seva última victòria a la 'grande boucle' i als sis anys d'haver retornat a la primera línia del ciclisme després d'una sanció perdopatgede dos anys.

Als 34 anys, aquest corredor escocès, fill d'un militar, que viu a Girona, com tants altres corredors professionals anglosaxons, ha aprofitat la certa tranquil·litat, calma per a la general, entre els líders del Tour, per colar-se a l'escapada bona de la jornada, en què també ha estatEgoi Martínez (Euskaltel), que s'ha conformat amb la tercera plaça.

'Pedalejant en la 'foscor'

Millar ha escrit les seves vivències en el ciclisme, les bones i sobretot les dolentes, en un llibre recentment publicat en castellà i que es titula 'Pedaleando en la oscuridad' (Contraediciones). Explica la seva escalada fins a les primeres posicions del pilot mundial, convertit a principis de la dècada passada en un dels millors contrarellotgistes del món, i es lamenta de l'entrada al túnel del dopatge, del qual va sortir i es va penedir després de complir una sanció entre el 2005 i el 2006, un càstig que a més li va suposar ser desposseït del títol de campió del món de contrarellotge.

Notícies relacionades

Millar, tal com explica al seu llibre, vivia llavors en un “món tenebrós que existia darrere de la caravana tecnicolor, un món en què els homes que competien nets no podien fer res, només seguir endavant i serrar les dents”. La d'avui ha estat la seva tercera victòria al Tour i, després del seu retorn, el quart triomf d'etapa en una carrera de tres setmanes havent-ne aconseguit a la Vuelta i un altre al Giro. El triomf ha servit com a homenatge al primer britànic que va fer història al Tour. Aquest divendres es compleixen 45 anys de la mort deTom Simpson alMont Ventoux. Se lo va portar el dopatge por el que lluita Millar.

Calma abans dels Pirineus

Aquest dissabte es disputa la 13a etapa, entre Saint Paul Trois Chateaux i el cap d'Adge, al Mediterrani, des de la Provença interior. Un dia en què, suposadament,Bradley Wiggins no passarà problemes a les portes de la primera jornada alsPirineus.