LA RONDA FRANCESA

Un totpoderós Sagan s'anota la segona victòria al Tour

El ciclista del Liquigas torna a demostrar el seu poder mentre Cancellara manté el jersei groc

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Boulogne sud Mer (enviat especial)

Segona victòria dePeter Sagan. Segona exhibició del corredor eslovac. Segon èxit de la perla del Liquigas. No ha tingut rival en l'arribada en pujada de Boulogne sud Mer, a la vora del Canal de la Mànega en una tarda plujosa, en una tercera etapa delTouraccidentada per les caigudes i en què Fabian Cancellara, en una ronda francesa sense bonificacions, ha mantingut el jersei groc de líder.

Notícies relacionades

Espectacular ha estat l'esprint, l'arribada llançada, la pujada de 700 metres, en un duel per l'etapa del qual no va poder participarAlejandro Valverde. A dos quilòmetres de l'arribada, en un contrarevolt, hi havia una rotonda que no estava excessivament ben senyalitzada, el ciclista murcià se'n va anar recte cap al jardí de l'encreuament i va frenar el just per no caure, encara que ja va perdre el cap del pilot. L'esforç només el va recompensar a no perdre temps, en una jornada en què l'altra gran figura espanyola que lluita per la general de la prova, Samuel Sánchez, va travessar la línia d'arribada en vuitena posició.

La tercera etapa ha estat marcada per les caigudes que han provocat abandonaments com el deJosé Joaquín Rojas, del Movistar, que va anar al Tour per lluitar pel jersei verd i ajudar Valverde en les etapes planes. La clavícula se li va lesionar al caure, i això compromet la seva participació en els Jocs de Londres (el campió d'Espanya Fran Ventoso és el reserva). També ha deixat la prova un dels gregaris importants de Bradley Wiggins, el bielorús Kanstantin Sivtsov. Demà, la quarta etapa, Abbeville-Rouen, de 214,5 quilòmetres, una trucada en un nou duel entre Sagan i Cavendish amb l'esperança que Óscar Freire pugui obrir-se camí en l'esprint, al contrari del que li va passar dilluns en el comiat de Bèlgica.