Davant el 28M

Illa lamenta el «retard» del Govern en la planificació de la B-40: «Es pot perdre tot menys la credibilitat»

Illa lamenta el «retard» del Govern en la planificació de la B-40: «Es pot perdre tot menys la credibilitat»
2
Es llegeix en minuts
ACN

El líder del PSC, Salvador Illa, va lamentar de nou el «retard» del Govern en la planificació de la B-40, el projecte de via entre Terrassa i Sabadell, i va fer una crida a l’Executiu perquè mantingui la credibilitat en l’acord firmat. «En política es pot perdre tot menys la credibilitat; la meva està intacta i la del senyor Aragonès espero que també: espero que el desenllaç d’aquest assumpte no la posi en dubte», va defensar.

El cap de l’oposició va fer aquestes declaracions en un acte electoral a Terrassa, on va acompanyar l’alcaldable dels socialistes a la ciutat, Eva Candela. En la seva intervenció, Candela va voler marcar distàncies amb el candidat de Tot per Terrassa, Jordi Ballart: «Que ningú s’equivoqui, jo represento el PSC».

Illa i Candela es van trobar aquest dimarts, 16 de maig, a la cocapital vallesana en un acte en el qual la candidata a l’alcaldia va estar acompanyada per l’exvicepresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. Els tres socialistes van visitar el Centre Cívic President Macià, al barri de Sant Pere Nord, on va tenir lloc una breu trobada amb veïns del municipi.

Terrassa és precisament un dels principals objectius del PSC de cara a les eleccions del 28M, un municipi on volen recuperar l’alcaldia després que el candidat de Tot per Terrassa i exalcalde socialista, Jordi Ballart, guanyés els comicis del 2019 amb un ampli avantatge sobre els socialistes. Ballart va dimitir com a alcalde i va estripar el carnet del PSC el 2017 després que el partit recolzés l’aplicació del 155 a Catalunya.

Davant aquesta situació, Candela va fer una crida a tornar l’alcaldia als socialistes, que van governar la ciutat durant 40 anys, i es va voler demarcar de Ballart: «El 28M és molt important que ningú s’equivoqui: jo represento el PSC, el partit de Zapatero, Sánchez i Illa».

Candela va afirmar que durant els anys de socialisme la ciutat va viure «grans transformacions» i va assegurar que el municipi «necessita tornar a pensar en gran». L’alcaldable va fer referència a algunes de les propostes que recull el seu programa i va prometre que, si s’apodera de l’alcaldia, tirarà endavant les obres al parc de la República, construirà un aparcament al barri de Sant Pere Nord i canviarà la gespa de tots els camps de futbol del municipi.

Notícies relacionades

En la seva intervenció en l’acte d’aquest dimarts, Zapatero va demanar el vot per a Candela perquè es converteixi en la primera alcaldessa d’una «gran ciutat» com Terrassa. L’exvicepresident també va lloar el cap de l’oposició, Salvador Illa, i va afirmar que ha sigut «el polític revelació de l’última dècada» i un «bàlsam per Catalunya». «El PSC és el gran partit de Catalunya, que ha demostrat la capacitat d’evitar que Catalunya continués caminant cap a un precipici», va sentenciar.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa