Societat

Una exnedadora del CN Terrassa denuncia abusos sexuals del seu entrenador als anys 90

La directiva del club iniciarà «de forma immediata» una investigació interna per aclarir els fets «en la mesura possible»

Una exnedadora del CN Terrassa denuncia abusos sexuals del seu entrenador als anys 90
1
Es llegeix en minuts
EFE

Una exnedadora del CN Terrassa (Vallès Occidental) ha denunciat haver patit agressions sexuals d’un exentrenador de l’entitat, a partir del 1989, quan ella tenia entre dotze i tretze anys.

El cas ha sigut denunciat pel diari ‘Ara’ i l’exnedadora té previst presentar pròximament una denúncia contra el seu exentrenador, Eduard Baldó, per tres presumptes agressions sexuals.

Mitjançant un comunicat, el CN Terrassa anuncia que davant la publicació d’aquest reportatge es planteja una sèrie d’accions, entre les quals, «suport total a les víctimes que van patir el presumpte assetjament sexual» per aquest entrenador.

També fa una «condemna total d’aquests potencials fets» i de tots els que s’hagin pogut produir al llarg de la trajectòria d’aquestes persones dins de les nostres instal·lacions» i en qualsevol cas «en l’àmbit de l’esport».

Per tot això, el CN Terrassa es posa a total disposició i col·laboració per «aclarir els fets denunciats, tant en relació amb la víctima denunciada com de les possibles víctimes que hi puguin haver».

En el cas que s’iniciïn accions judicials sobre els fets relatats, el CN Terrassa «exercirà totes les accions» que tingui al seu abast per «aclarir els fets», i es personarà «a totes aquelles accions judicials que es portin a terme, sempre en defensa de les possibles víctimes, l’entitat i els seus esportistes».

A més, la directiva del CN Terrassa iniciarà «de forma immediata» una investigació interna per aclarir els fets «en la mesura possible» i actuarà «contra totes les persones que en fossin coneixedores sense que haguessin portat a terme totes les accions necessàries per denunciar la situació pels canals oportuns».

Notícies relacionades

En unes declaracions de Baldó, en el mateix reportatge, l’extècnic nega els fets amb contundència. «Vaig estar més de trenta anys treballant al club, en soc soci d’honor. No he tingut cap problema, ningú pot dir res de mi, la gent m’estima», va dir l’exentrenador, que va minimitzar els motius pels quals va ser expulsat del CN Terrassa el 2015.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa