Estadístiques demogràfiques

Terrassa arriba als 224.474 habitants

La població s’incrementa en 363 persones al llarg del 2021, però segueix lluny del ritme de creixement prepandèmic

Terrassa arriba als 224.474 habitants

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La població de Terrassa (Vallès Occidental) s’ha incrementat en 363 persones al llarg del 2021, i arriba als 224.474 habitants. Així ho recullen les dades que maneja l’Ajuntament de Terrassa, que reflecteix que el saldo migratori ha duplicat en un 95,2% l’experimentat l’any anterior, el de l’esclat de la pandèmia, tot i que encara es troba lluny –un -13,6% per sota– del volum aconseguit el 2019, que culminava sis anys consecutius de creixement progressiu continuat.

Aquest creixement s’explica per la desigual evolució viscuda entre els moviments d’arribada a la ciutat –han crescut un 23%– i els de sortida –també han crescut, però en aquest cas ho han fet en un 11,1%–.

De les 9.588 persones nouvingudes durant el 2021, tres de cada quatre procedien de dins de l’Estat espanyol (7.308), i d’aquestes, la immensa majoria (el 82,3%) tenien el seu municipi d’origen a Catalunya.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona s’erigeix com l’àmbit preeminent d’origen d’aquests nous residents (el 85,5% dels moviments originats a Catalunya), amb un marcat protagonisme dels municipis del Vallès Occidental (un 25,8% de les arribades totals) i del Barcelonès (el 17,9% del total de nouvinguts). Quant a l’arribada de població estrangera, un de cada dos nous residents ho ha fet des de països de l’Amèrica Llatina (50,4%).

Creixement natural de la població

El creixement natural per al 2021 es manté negatiu (-101), per segon any consecutiu i també per segona vegada en la història demogràfica moderna de la ciutat. Tanmateix, aquesta dinàmica negativa (prevalença de les defuncions per sobre dels naixements) s’ha reduït a pràcticament un terç del que representava l’any anterior.

Notícies relacionades

Quant a les defuncions, han disminuït en un 8,8%, tot i que les successives onades de la pandèmia les mantenen en valors anormalment alts. Tanmateix, hi ha hagut una mínima recuperació de la natalitat, un 1,2% més de naixements que el 2020, una dada també sotmesa a la situació pandèmica.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Terrassa