Medi Ambient

La nova ordenança de l’Anella Verda de Terrassa preveu multes de fins a 3.000 euros en cas d’infraccions greus

També es contempla la possibilitat de substituir les sancions per «hores de compromís social» relacionades amb el medi ambient

La nova ordenança de l’Anella Verda de Terrassa preveu multes de fins a 3.000 euros en cas d’infraccions greus

Terrrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat de Terrassa (Vallès Occidental), celebrada ahir, va acordar elevar al ple ordinari de juny l’aprovació inicial de l’Ordenança d’ús públic de l’Anella Verda, que és tot l’espai no urbà de la cocapital vallesana, aproximadament d’unes 4.400 hectàrees.

Aquesta nova normativa municipal preveu unes sancions que oscil·len entre els 750 euros i els 3.000 euros en cas d’incompliment d’aquesta legislació. Tanmateix, una de les particularitats del text és que es contempla la possibilitat de portar a terme «hores de compromís social substitutori» per fer determinades activitats relacionades amb el medi ambient, els esports o la neteja de la via pública, entre d’altres. S’ha de matisar que és de caràcter voluntari, gratuït i només és permutable en la categoria d’infraccions greus i lleus, per tant, queden excloses d’aquesta alternativa les sancions molt greus.

El contingut de l’ordenança

L’objectiu d’aquesta nova normativa municipal és establir les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d’aquest espai natural en relació amb l’ús públic i l’exercici de les activitats relacionades amb l’esport, l’educació i l’oci.

La nova ordenança consta de 21 articles i vetlla per la protecció del patrimoni natural i rural; regula les condicions de l’ús de camins públics i la mobilitat dins d’aquest entorn natural, i estableix mecanismes de control i vigilància per evitar comportaments incívics.

Notícies relacionades

La normativa ha tingut en consideració, també, el contingut de les 21 propostes ciutadanes presentades durant el procés de consulta pública, celebrat fa un any, i que plantejaven protegir el patrimoni natural, les activitats ramaderes, agrícoles i forestals; protegir el patrimoni natural, i millorar els accessos i la senyalització.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO