Vivenda

Terrassa i la Generalitat firmaran un conveni per a la promoció de vivendes de protecció oficial

L’ajuntament vallesà cedirà dos solars per construir un màxim de 206 vivendes al barri de Torre-sana

Terrassa i la Generalitat firmaran un conveni per a la promoció de vivendes de protecció oficial

Ayuntamiento de Terrassa.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental), la Societat Municipal de Vivenda de Terrassa, l’Agència de la Vivenda de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (Incasol) firmaran pròximament un conveni per a la construcció de noves vivendes de lloguer a preu assequible a la cocapital vallesana. Així ho ha acordat aquesta tarda la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat del consistori, que ha elevat al ple municipal el conveni a firmar entre els esmentats organismes.

El conveni de col·laboració que es firmarà pròximament estableix que l’ajuntament cedirà gratuïtament dos solars, d’una superfície de 1.765 m² al barri de Torre-sana, per construir un màxim de 206 vivendes. Segons s’estableix en l’acord, l’Agència de la Vivenda de Catalunya i l’Incasol hauran de construir noves vivendes, qualificades de protecció oficial, a la ciutat en un màxim de cinc anys des de la firma. L’estimació econòmica de la inversió a fer en aquest sector del barri del Districte 2, recollida també en el conveni, és de 22,76 milions d’euros.

La visió del govern municipal

Notícies relacionades

Per a la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, i regidora de Vivienda, Lluïsa Melgares, «aquest és un gran acord, ja que dona resposta a la nostra voluntat de treballar i oferir oportunitats a la població per accedir a una vivenda digna».

Melgares considera que aquesta proposta per ampliar el parc públic destinat a polítiques socials de vivenda «és positiva, a més, perquè es preveu reservar en primera adjudicació vivendes per als joves de menys de 35 anys, una clàusula molt important ja que pot suposar un impuls per als joves i les joves amb voluntat d’independitzar-se, de la nostra ciutat».