Per a l’any que ve

Terrassa presenta al fons europeu Next Generation quatre projectes per modernitzar els seus mercats

Es volen transformar digitalment recondicionant els mercats municipals

Terrassa presenta al fons europeu Next Generation quatre projectes per modernitzar els seus mercats

Ayuntamiento de Terrassa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) ha presentat quatre projectes al fons europeu Next Generation per transformar el Mercat de la Independència i el Mercat de Sant Pere.

Es tracta de diferents actuacions entorn dels equipaments, a optimitzar les instal·lacions i a incorporar serveis de valor afegit a través de la tecnologia per generar una experiència de compravenda millorada gràcies a la transformació digital, al reacondicionament de diferents zones comercials i a la incorporació tecnològica.

Cost de més de 4,5 milions

El projecte s’ha presentat en la convocatòria d’aquest any d’ajudes del Ministeri d’Indústria, Comercia i Turisme del pla de Recuperació Transformació i Resiliència.

La suma dels quatre projectes té un cost de 4.757.037,54 euros, dels quals 2.072.764,88 euros formen part de les mesures que han entrat en aquesta convocatòria.

El Consistori preveu que, si es reben les ajudes, els treballs que s’han presentat en la convocatòria, estaran finalitzats el 31 de desembre del 2022.

Mercat de la Independència

Un dels projectes que s’han presentat són les obres de reacondicionament del Mercat de la Independència.

Es vol millorar el confort tèrmic i lluminós sota les condicions que marquen l’eficiència i sostenibilitat energètica dels edificis.

Mercat de Sant Pere

El segon projecte és el reacondicionament del mercat de Sant Pere mitjançant la rehabilitació de la xarxa de sanejament.

S’hi inclouen actuacions en el sistema estructural, la compartició dels interiors horitzontals, en el sistema de condicionament, instal·lació de serveis i en el sistema de recollida, canalització i d’evacuació d’aigües.

Punt d’entrega intel·ligents

Un altre dels projectes que s’han presentat es basa en la instal·lació de punts d’entrega intel·ligents als dos mercats.

Es tracta de taquilles intel·ligents i refrigerades que pretenen facilitar la compra dels clients tradicionals i oferir un sistema ‘online’ de Click&Collect»

Transformació digital dels mercats

El quart i últim projecte de la convocatòria dels fons Next Generation se centra en la transformació digital dels mercats municipals, amb un cost total de 300.000 euros.

Es preveu realitzar-lo a través d’actuacions per a la incorporació d’un sistema de telegestió, que permet millorar la prestació del servei i el cost energètic monitoritzant les instal·lacions a temps real per detectar possibles incidències i de control d’accessos.

Es pretén optimitzar el confort i l’eficiència energètica basant-se en el flux de persones als establiments.

Notícies relacionades

D’altra banda, es vol realitzar la instal·lació del wifi, per tal de dotar al teixit comercial d’eines per a la transició al món digital que afavoreixin el comerç electrònic. 

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa