Després de 75 anys

El TSJC declara extingida la concessió del servei d’aigua a Terrassa amb Mina

  • La resolució, que encara es pot recórrer al Tribunal Suprem, estima la demanda de l’ajuntament davant l’anul·lació dels acords al ple del 2016

  • El document també determina que la xarxa de subministrament de la ciutat és un bé «reversible», per això podria passar a una completa titularitat municipal

foto 3493508

foto 3493508

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dona la raó a l’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) i declara extingida la concessió del servei de proveïment d’aigua a Terrassa, avalant-ne la remunicipalització.

La sentència, que encara es pot recórrer al Tribunal Suprem, estima parcialment el recurs d’apel·lació del consistori egarenc contra la sentència que anul·lava els acords del ple municipal celebrat l’1 de desembre del 2016, en què s’aprovava l’extinció del contracte del 1941 amb Mina Pública d’Aigües Terrassa, després de 75 anys de servei, i la llista de béns que s’havien de retornar.

El document confirma que l’ajuntament i la concessionària responsable del servei de proveïment d’aigua van acceptar les condicions de l’acord el 1941, que consistien en un període de 75 anys de concessió i el compromís d’anar construint i substituint la xarxa de distribució d’aigua potable, amortitzant l’empresa amb les tarifes de servei, per això el Tribunal considera la xarxa de titularitat municipal.

Pròrrogues i béns

Pel que fa a les pròrrogues forçoses imposades pel consistori a l’empresa concessionària per tractar-se d’un servei d’interès públic, la sentència reafirma que la decisió del ple municipal del 2016 ha de mantenir-se i no ser anul·lada.

Alhora, la sentència indica quins béns són reversibles i quins no, delimitant els que han de ser objecte de reversió i els que s’han d’efectuar segons el pactat en el títol concessionat. Així, es consideren reversibles la xarxa de distribució d’aigua en la seva totalitat, els instruments d’anàlisi, utillatge i els equips informàtics del laboratori.

D’altra banda, no són reversibles la seu social de Mina, els béns, les instal·lacions adquirides a títol honorífic per la concessionària, excepte la xarxa de distribució i les instal·lacions de Can Guitard.

Notícies relacionades

Per Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, «la sentència reafirma i avala que els acords d’extinció de la concessió, presos per part del govern i dels grups municipals que hi van donar suport, en clau de ciutat i en favor de la ciutadania, van ser encertats».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Terrassa