EXEMPCIÓ DE TAXES

Terrassa no cobrarà la taxa de terrasses a bars i restaurants ni aquest any ni el que ve

L'alcalde anuncia també que l'impost dels residus tindrà una bonificació parcial d'entre el 20% i el 70%

zentauroepp55445728 barcelona 16 10 2020 sociedad   barcelona sin bares ni terra201016182459

zentauroepp55445728 barcelona 16 10 2020 sociedad barcelona sin bares ni terra201016182459 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Terrassa (Vallés Occidental), Jordi Ballart, ha anunciat aquest divendres que bonificarà el 100% de la taxa de terrasses dels bars i restaurants durant tot el 2021. Arran de la segona onada de Covid-19, s’ha acordat l’ampliació de l’exempció de les taxes, que ja s’estaven aplicant aquest 2020, durant un altre any, i també la dels residus comercials.

Després de les restriccions aprovades pel Govern a partir d’aquest divendres al matí, Ballart ha remarcat en roda de premsa que «la mesura busca que quan es reprengui l’activitat no hi hagi un sobrecost per als empresaris». D’aquesta manera es facilitarà el futur dels 850 establiments que hi ha a la ciutat i es donarà suport fiscal als propietaris. A més, reduirà l’impost dels residus, que tindrà una bonificació parcial d’entre el 20% i el 70%. La mesura s’estendrà a totes les activitats afectades aquest 2020 en funció del temps que hagin tancat.

Així mateix, ha avançat que la voluntat del Govern municipal és prolongar els ajuts a altres sectors de la ciutat i ha remarcat que «la fiscalitat és un dels pocs instruments» que té l’administració local per fer front a la situació provocada pel coronavirus.

Conveni de col·laboració 

Notícies relacionades

Unes mesures que es complementaran amb altres d’acordades amb el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca en un conveni de col·laboració, entre les quals hi ha la creació d’una borsa de repartidors que, mitjançant Foment Terrassa –el servei d’ocupació de l’ajuntament-, es preseleccionaran candidats en l’atur amb capacitat per portar a terme la distribució de missatgeria a domicili de bars i restaurants. Aquest conveni pretén llançar una campanya de comunicació per potenciar el consum als establiments de la ciutat i qualsevol local se’n podrà beneficiar.

A més, el consistori es compromet a reforçar l’OAE (Oficina d’Atenció a l’Empresa) per ajudar els empresaris a sol·licitar ajuts econòmics anunciats per la Generalitat.