CORONAVIRUS

Arrenca a Terrassa un projecte pilot d'actuació dels farmacèutics comunitaris contra la Covid-19

Aquesta intervenció té com a eixos principals d'actuació la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania

En aquest sentit, el farmacèutic s'incorpora a la resta de professionals sanitaris com a agent de salut de primera línia dins de la xarxa sanitària

zentauroepp53702722 terrassa200804092210

zentauroepp53702722 terrassa200804092210 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Terrassa iniciarà demà, 17 de setembre, el projecte pilot d’actuació dels farmacèutics comunitaris contra la Covid-19, impulsat pel Servei Català de l’alut, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i el mateix Ajuntament de Terrassa.

Aquesta intervenció, que té com a lema ‘A Terassa, parem junts la cadena de transmissió de la Covid-19’, té com a eixos principals d’actuació la derivació farmacèutica, la informació i la conscienciació de la ciutadania.

En aquest sentit, explica el consistori egarenc, el farmacèutic s’incorpora a la resta de professionals sanitaris com a agent de salut de primera línia dins de la xarxa sanitària, «per treballar de manera coordinada i conjunta per afrontar la pandèmia».

La farmàcia comunitària, com a punt de conscienciació 

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mònica Polo, creu que aquesta campanya «ajudarà moltes persones a saber què han de fer en cas que tinguin dubtes sobre com actuar davant un possible contagi». Polo, en línia amb la iniciativa, exposa que «és important implicar tot el col·lectiu sanitari davant una crisi com la que estem vivint».

Notícies relacionades

La farmàcia comunitària, explica el govern local, serà un punt d’informació i conscienciació on es donarà resposta a les preguntes més freqüents relacionades amb la Covid-19, com ara els símptomes i com abordar-los o les accions que s’han de realitzar si s’és positiu o s’ha estat en contacte amb un. 

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA