per la baixada de pressió als hospitals

Tanca el centre de serveis per a personal sanitari de l'Hotel Don Cándido de Terrassa

Les instal·lacions han acollit professionals de l'Hospital de Terrassa i Mútua Terrassa des del 27 de març

zentauroepp38500610 hotel don candido200529131416

zentauroepp38500610 hotel don candido200529131416

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El centre de serveis per a personal sanitari de l’Hotel Don Cándido de Terrassa deixarà d’acollir el personal sanitari de la ciutat a partir del 30 de maig, tal com ha comunicat la direcció de CatSalut. La decisió coincideix amb una important baixada de la pressió de la situació laboral d’aquest personal als centres sanitaris de la ciutat, amb un menor risc de contagi i canvis organitzatius dels torns de feina.

Des de la seva posada en marxa, el 27 de març, el centre de serveis de l’Hotel Don Cándido ha disposat de 80 habitacions, amb una mitjana d’ocupació d’un 50%, amb una molt bona valoració per part dels usuaris. Des de les instal·lacions de l’hotel s’han facilitat dutxes i vestidors, espais de descans i condicions higièniques adaptades a l’actual situació a tot el personal sanitari que ho desitgés, o fins i tot allotjament.

El personal sanitari, d’acord amb el nivell de risc laboral de cada persona, així com la vulnerabilitat del seu entorn familiar, ha pogut fer ús d’aquests serveis quan ha finalitzat el seu torn de treball i abans de tornar a casa. També se’ls ha facilitat aparcament. D’altra banda, el centre de serveis també ha estat obert a professionals sanitaris de la ciutat que treballen a centres d’altres poblacions.

Una petició de l’ajuntament

L’Ajuntament de Terrassa va fer aquesta petició al Departament de Salut per respondre a les demandes que li van fer arribar molts professionals de Mútua Terrassa i l’Hospital de Terrassa, que manifestaven la necessitat de disposar d’un espai que comptés amb una sèrie de serveis de gran utilitat quan finalitzaven la seva activitat als centres de treball i abans de tornar als seus domicilis.

Notícies relacionades

Amb aquesta iniciativa, a més de contribuir al desenvolupament de les funcions essencials que tenen encomanades tots els professionals de la sanitat, l’ajuntament «ha volgut rendir també reconeixement i expressar el seu agraïment a l’extraordinària tasca que estan fent aquestes setmanes», expressa el consistori en un comunicat. Aquesta acció, articulada pel Departament de Salut de la Generalitat, ha sigut coordinada pels serveis municipals de Salut i de Protecció Civil.

Més notícies de Terrassa