una nova mobilitat

Terrassa tallarà alguns carrers de la ciutat per facilitar el distanciament social el cap de setmana

La mesura s'aplicarà dissabte i diumenge a l'avinguda de Josep Tarradellas, a la rambla de Francesc Macià, i als carrers de Miquel Vives, Sant Tomàs i en un tram de Colom

plnol-terrassa-covid-19

plnol-terrassa-covid-19

2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Terrassa aplicarà una nova mesura aquest cap de setmana per facilitar la distància física (d’uns 2 metres com a mínim, com es recomana), entre les persones que passegin pels carrers de la ciutat ampliant l’espai per a vianants a determinats carrers i zones. 

Amb aquest objectiu, s’ha dissenyat un pla que s’aplicarà en alguns dels principals vials de la ciutat i que consistirà a tallar-los el trànsit rodat durant unes franges horàries concretes. La proposta prioritza quatre eixos determinats de la ciutat: la rambla de Francesc Macià, l’avinguda Josep Tarradellas, els carrers de Miquel Vives i Sant Tomàs, i el carrer Colom.

Quatre eixos

A la Rambla de Francesc Macià es tallarà el trànsit rodat en els dos sentits des de la plaça de l’Aigua fins a l’avinguda del Vallès. Aquesta actuació afectarà la línia 6 d’autobús, que es desviarà pels carrers del Doctor Calsina i de Roig Ventura, respectivament. L’horari del tall serà des del dissabte 16 a les 15 h, fins al diumenge 17 a les 23.30 h.

A l’avinguda Josep Tarradellas es tallarà el trànsit des del passeig del 22 de juliol fins a l’avinguda de l’Abad Marcet. En aquest tram es permetrà el pas regulat de vehicles des del carrer de Transversal cap al d’Hispanitat o a l’entrada de l’aparcament subterrani, així com al carrer d’Amadeu de Savoia. Tot el trànsit de vehicles d’aquesta zona, així com l’itinerari del servei d’autobús urbà, es desviarà tant per la ronda de Ponent com pel passeig del 22 de juliol. L’horari del tall de trànsit serà de les 14.30 h a les 23 h, dissabte, i diumenge de les 9 h a les 23 h.

Als carrers de Miquel Vives i Sant Tomàs es tallarà la circulació de vehicles al llarg de tot el vial dels dos carrers, fins al carrer de Santa Cecília. No obstant, l’avinguda de Barcelona es mantindrà oberta al trànsit. La línia 3 d’autobús es veurà afectada, ja que s’eliminarà la parada de Pau Marsal i el recorregut es desviarà per la parada de plaça de Catalunya. L’horari del tall de trànsit serà de dissabte a les 15.30 h fins a les 12.00 h de dilluns.

I finalment, al carrer de Colom es tallarà al trànsit rodat des de la carretera de Montcada fins al carrer de Bages. Aquesta actuació afectarà lleugerament la línia 7 de bus, que en la seva parada a la plaça de Can Palet només mantindrà activa una de les marquesines. L’horari del tall de trànsit serà des del dissabte 16 a les 16 h, a les 00.30 h del dilluns 18.

En tots els casos, els talls de circulació de vehicles es faran de forma longitudinal, de manera que es permetrà el trànsit rodat de manera transversal per aquestes vies, i podran ser travessades, però sempre prenent les mesures de seguretat pertinents per part dels conductors. 

El tancament de carrers s’efectuarà amb unes tanques correctament senyalitzades, cosa que permetrà l’accés puntual als veïns que tenen aparcament a la zona, on podran apartar-les per accedir al carrer i tornar-les a col·locar, posteriorment.

Notícies relacionades

L’inici de la desescalada i la millora de la situació sanitària ha generat que cada dia hi hagi més població que aprofita les franges horàries permeses per sortir al carrer. L’objectiu de la mesura és facilitar la mobilitat de les persones vianants en els seus trajectes i possibilitar que es mantingui amb comoditat la distància física necessària. La Policia Municipal implementarà i vetllarà pel bon funcionament d’aquesta mesura durant tot el cap de setmana.

Més notícies de Terrassa