per poder llegir els llavis

Terrassa distribueix mascaretes per a persones sordes i pantalles per a nens amb diversitat funcional

La xarxa Mascaretes Solidàries ha elaborat aquest material adaptat que, en col·laboració amb entitats socials, l'Ajuntament ja ha començat a repartir des de dimecres

ex6oukexyaiorlu

ex6oukexyaiorlu

1
Es llegeix en minuts

Amb l’inici de la desescalada i la millora progressiva de la situació sanitària, la població comença a poder sortir al carrer, cosa que ha propiciat la utilització generalitzada de mascaretes entre la ciutadania. La gran majoria de mascaretes, no obstant, són poc accessibles i presenten dificultats en la comunicació per a un grup de persones amb diversitat funcional.

Principalment, les mascaretes dificulten que les persones sordes puguin llegir els llavis quan es comuniquen i, d’altra banda, pot produir sensació d’incomoditat o angoixa en nens i nenes amb autisme o altres trastorns. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Terrassa ha iniciat el repartiment de mascaretes adaptades per a persones sordes i per a nens amb autisme (entre d’altres) de la localitat.

Gràcies a la xarxa Mascaretes Solidàries, que ha comptat amb la col·laboració de 3D Printers i la impremta Corominas Digital, s’han elaborat mascaretes adaptades (amb finestreta) i pantalles transparents per a persones sordes o familiars, amics o intèrprets. 

A més, també s’han adaptat pantalles protectores amb motius diversos (superheroi, superheroïna, motius infantils...), per als nens i nenes que tenen dificultats per portar posada una mascareta estàndard.

Des de dimecres passat i en els pròxims dies s’ha iniciat el repartiment entre totes aquelles persones que l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats de persones sordes de la ciutat i de Catalunya, té constància que viuen a la localitat. 

Notícies relacionades

També es faran arribar mascaretes a aquelles entitats que ho sol·licitin i que treballin amb nens amb diferents trastorns de conducta. Per poder disposar de mascaretes com aquestes es pot sol·licitar a través del correu electrònic oficina.capacitatsdiverses@terrassa.cat o a través del telèfon 638 161 104.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA