Se suspèn la Romeria del Rocío de Terrassa per la crisi del coronavirus

L'esdeveniment havia de celebrar-se del 28 de maig a l'1 de juny, però la FECAC apel·la a la dificultat de celebrar la trobada pels terminis d'inici de muntatge

La federació també ha anunciat l'ajornament de la 49 Feria de Abril de Catalunya, que tindrà lloc finalment del 18 al 27 de setembre al Fòrum

feria-de-abril

feria-de-abril

1
Es llegeix en minuts
EFE

La junta de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) ha acordat avui suspendre la 49a edició de la Romeria del Rocío de Catalunya, prevista per a finals de maig a Terrassa (Barcelona), a causa de l’emergència sanitària del coronavirus.

La FECAC explica la dificultat de celebrar la trobada pels terminis d’inici de muntatge i construcció de l’aldea que acull els pelegrins.

L’organització ha informat d’aquesta decisió, que afecta tant l’esdeveniment, que s’havia de celebrar del 28 de maig a l’1 de juny, com tots els preparatius i actes paral·lels que s’estaven preparant, després que la Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Almonte s’hagi donat de baixa.

La FECAC segueix així les restriccions decretades mitjançant l’ampliació de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia i les recomanacions de confinament de la població per part de les autoritats sanitàries.

Notícies relacionades

Arran de la crisi del Covid-19, la federació ja va anunciar l’ajornament de la 49a Feria de Abril de Catalunya, que tindrà lloc finalment del 18 al 27 de setembre al Parc del Fòrum de Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

La Romeria del Rocío, que se celebra a Terrassa des del 2016, va tenir lloc anteriorment a Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló i Montcada i Reixac, i és una de les festes d’origen andalús més seguides a Catalunya, després de la Feria de Abril.