CLASSES EN BARRACONS

Ensenyament i l'Ajuntament de Terrassa firmen un acord per construir l'institut escola Sala i Badrinas

La mesura respon a una demanda històrica de la comunitat educativa del centre, que està en barracons des del 2011

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall   politica catalu a es190830162357

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall politica catalu a es190830162357 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Terrassa han firmat un acord per construir el futur institut escola Sala i Badrinas. El conveni preveu que les dues administracions col·laborin en la creació del centre, que disposarà de dues línies d’educació infantil, primària i ESO. L’escola té actualment 473 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària i està en barracons des de la seva inauguració, el 2011.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va destacar les necessitats educatives de Terrassa, recordant que es tracta de la ciutat amb més llars amb nens per habitant de Catalunya i ha definit els instituts escola com una «bona eina» per «garantir la transició entre primària i secundària, l’escolarització i evitar la segregació».

Bargalló, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han formalitzat el compromís amb la firma del protocol a l’ajuntament del municipi. El titular d’Ensenyament ha recordat que actualment a Catalunya hi ha 3.000 escoles i 50 instituts escola. «És una eina minoritària però que ens permet planificar el futur perquè el pròxim curs tinguem l’oferta necessària de secundària, que ens augmenta, i perquè d’aquí a uns anys puguem redistribuir l’oferta de formació professional», ha apuntat Bargalló.

En barracons des del 2011

El conseller i l’alcalde, prèviament a la firma del conveni, han visitat les instal·lacions actuals de l’Escola Sala i Badrinas. El centre té 473 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària. Va començar a funcionar el 2011 i des d’aleshores està en barracons a l’espera de disposar d’un edifici definitiu.

Notícies relacionades

La comitiva també ha visitat alguns dels espais de l’Institut Santa Eulàlia,  un centre de 921 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i grau superior que participa en nombrosos programes, tant a nivell de secundària com d’ensenyaments postobligatoris.

Més notícies de Terrassaa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA