INCLUSIÓ SOCIAL

Terrassa compta amb la primera pista de gel accessible de l'Estat

S'han incorporat un conjunt de dispositius per fer possible que persones amb capacitats diverses la puguin disfrutar

terrassa-hielo

terrassa-hielo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Terrassa compta ja amb la primera pista de gel accessible de l’Estat. L’Ajuntament ha incorporat a aquesta instal·lació, que continuarà oberta durant les festes de Nadal a la plaça Nova, un conjunt de dispositius per fer possible que persones amb capacitats diverses la puguin disfrutar.

A partir del 13 de desembre, podran patinar a la pista persones en cadira de rodes, amb mobilitat reduïda o sense capacitat per mantenir l’equilibri. La pista incorpora des de la seva entrada en servei –la setmana passada– diferents dispositius que permeten que persones amb discapacitats intel·lectuals o físiques lleus puguin patinar, especialment nens i joves.

A més, s’ha incorporat un dispositiu adaptat per a cadires de rodes conegut com a ‘Lugiglace’, que l’Ajuntament ha adquirit a França, ja que no n’hi ha cap a l’Estat. És una plataforma que llisca com un trineu, adaptable a cadires de rodes de diferents mides.

«Accessible a la pràctica totalitat de la població»

Amb tots aquests dispositius, «la pista es converteix en accessible a la pràctica totalitat de la població»,ressalten des del consistori. «És la primera vegada en tot l’Estat que una pista de gel arriba a aquests nivells d’accessibilitat»,afegeixen.

 La pista de gel de la plaça Nova és una iniciativa del Gremi d’Hostaleria de Terrassa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, i continuarà oberta fins al 7 de gener.

Notícies relacionades

Es tracta d’una instal·lació descoberta de 42. La pista està alimentada amb electricitat procedent d’energies renovables, i l’aigua utilitzada per formar el gel es reciclarà en el seu moment, «la qual cosa minimitzarà el seu impacte ecològic».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA