HORTS URBANS

Terrassa construeix 2 hivernacles en un hort urbà del barri de Torre-sana

L'actuació s'emmarca en el programa 'Cultivando Terrassa', amb l'objectiu d'«impulsar la creació d'espais d'ús hortícola per a l'autoconsum»

Els treballs, a càrrec de l'empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L., tenen un pressupost d'adjudicació de 6.538,49 euros

carrer-zamora-2

carrer-zamora-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa iniciarà aquest mes d’agost les obres de millora de les instal·lacions de l’hort urbà situat en el solar del carrer de Zamora número 2, que comparteixen l’associació de veïns Montserrat i l’AMPA del CEIP Montserrat, i que té una superfície de 1.875 m2.

L’actuació consistirà en la construcció de dos petits hivernacles, una caseta per guardar les eines de treball i un espai per a l’empara de les persones usuàries.

Els treballs a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès S.L. i tenen un pressupost d’adjudicació de 6.538,49 euros. El termini d’execució és de dos mesos. Aquest és un dels projectes inclosos dins de la proposta d’inversions en els districtes 2018 realitzada per l’entitat Amics dels Horts de Terrassa.

Un programa en marxa des del 2013

Aquesta actuació s’emmarca en el programa ‘Cultivando Terrassa’, que té l’objectiu d’“impulsar la creació d’espais d’ús hortícola per a l’autoconsum als solars situats dins de la trama urbana i fomentar, alhora, la cohesió i la participació ciutadana”, expliquen des del consistori. 

Aquests espais combinen la funció productiva associada a l’autoconsum de productes hortícoles de temporada amb funcions de caràcter social, ambiental i educatiu. A més, “s’han convertit en un element de cohesió social i comunitària que ha contribuït a millorar les relacions socials entre el veïnat”, comenten des del consistori.

Notícies relacionades

Actualment, en el programa ‘Cultivando Terrassa’, que està en marxa des de l’any 2013, participen 13 entitats veïnals, socials i ambientals dels diferents districtes que desenvolupen 13 projectes, dels quals 6 es fan en espais privats cedits i 7 en espais de titularitat pública.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

notícies de Terrassa

Temes:

Ajuntaments