Anar al contingut

MUNICIPALITZACIÓ DE L'AIGUA

El jutge dona la raó a Mina en un dels recursos presentats contra la municipalització de l'aigua de Terrassa

La sentència anul·la els acords del ple en què es definien quins béns hauria de tornar la companyia a l'ajuntament

L'Ajuntament i Taigua defensen que la renovació de la xarxa durant els últims 78 anys ja es va finançar a través de la concessió

ACN

El jutge dona la raó a Mina en un dels recursos presentats contra la municipalització de l'aigua de Terrassa

El jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha acceptat un dels recursos presentats per Mina Pública d’Aigües de Terrassa contra l’ajuntament de la ciutat vallesana en relació amb la municipalització del proveïment d’aigua a la ciutat.

El tribunal ha declarat nuls part dels acords del ple de l’1 de desembre del 2016, data en què es van definir quins eren els béns que la companyia hauria de tornar a l’Ajuntament. En aquell moment, Mina va reclamar 60 milions d’euros pel traspàs de la xarxa, mentre que el consistori el va xifrar en poc més d’1 milió, considerant que bona part de la infraestructura ja era de propietat municipal.

L’alcalde, Alfredo Vega, ha assegurat a l’ACN que la sentència "no afecta en absolut el nou model de gestió" i ha avançat que presentaran un recurs. Des de la nova empresa pública Taiguael gerent en funcionsMarc Cadevall, va definir la sentència com una "mala notícia" i va dir que és "un assalt en un combat llarg", amb referència a les diverses denúncies administratives que ha interposat Mina.

Amb tot, Cadevall ha assegurat que de moment "no tindrà efecte", perquè caldrà esperar la resposta del jutge al recurs que presentarà l’ajuntament els pròxims dies.

La renovació de la xarxa de distribució

El gerent en funcions va detallar que la sentència se centra en la xarxa de distribució d’aigua del centre de Terrassa. Aquesta infraestructura era propietat de Mina abans que el 1941 el consistori li concedís la gestió de l’aigua en el conjunt de la ciutat, per la qual cosa ara l’empresa considera que l’Ajuntament se l’ha de comprar si se la vol quedar.

El govern i Taigua, en canvi, defensen que la renovació de la xarxa durant els últims 78 anys s’ha finançat a través de la concessió, per la qual cosa asseguren que Mina l’ha d’entregar sense esperar res a canvi.

En aquest sentit, l’alcalde Alfredo Vega ha situat la sentència únicament en el marc de la liquidació dels béns feta amb motiu de l’extinció del contracte de Mina. "L’empresa ha reclamat els diners d’una part de la xarxa de distribució, però l’Ajuntament considera que aquesta xarxa ja es va pagar amb una recàrrega a les tarifes, així que estem davant d’un bé reversible", ha insistit l’alcalde.

Alfredo Vega ha recordat que fa tres anys que va començar la discussió amb Mina, moment en què la companyia va portar el cas als tribunals. "L’empresa legítimament defensa els seus postulats, però nosaltres creiem que no tenen raó i per això recorrerem la sentència", ha apuntat l’alcalde aquest dilluns en declaracions a l’ACN.

Temes: Ajuntaments