Judici

La jove de Terrassa detinguda per adoctrinar gihadistes accepta dos anys de presó

També serà expulsada de l'Estat per portar a terme una intensa activitat a través de les xarxes socials a favor del Daesh

1
Es llegeix en minuts
ACN

La jove detinguda en una operació dels Mossos d’Esquadra contra el terrorisme gihadista a Terrassa l'abril del 2017 accepta una condemna de dos anys de presó i que se l'expulsi de l'Estat. La jove, de 20 anys, estava acusada d'un delicte d'autoadoctrinament i enaltiment terrorista i descrèdit a les seves víctimes i la Fiscalia de l'Audiència Nacional demanava un total de set anys de presó.

Segons la Fiscalia, la noia havia realitzat una “feina intensa de publicació i difusió de continguts a les xarxes socials sobre la doctrina del terrorisme gihadista per “captar i adoctrinar” adeptes perquè s'unissin a Estat Islàmic, especialment a través de Youtube, Facebook i Instagram. També utilitzava imatges d'aquest tipus com a avatar en els perfils de Whatshapp i de Telecom.

Després d'arribar a un acord amb la defensa, la Fiscalia va rebaixar la petició de pena i va retirar l'acusació per enaltiment del terrorisme, però va mantenir la d'adoctrinament. Un delicte pel qual ha sol·licitat una condemna de dos anys de presó, a més de l'expulsió del territori estatal. La jove ha acceptat la pena i després de sortir del territori no podrà tornar-hi en un termini de cinc anys.

Segons recull la Fiscalia, la noia s'hauria submergit en “un procés intens de radicalització religiosa” propiciat pel contacte amb persones afins als postulats del terrorisme gihadista, com diversos detinguts en l'operació Caront, un dels quals havia sigut la seva parella. El procés de radicalització de la jove s'havia complementat amb un “consum massiu” d'una gran varietat de continguts divulgats per les estructures propagandístiques de Daesh.

Els Mossos d’Esquadra van detenir la jove, de nacionalitat marroquina, en una operació contra el terrorisme gihadista que va tenir lloc a Terrassa el 5 d'abril de 2017 i que va ser ordenada pel jutjat central número 3 de l'Audiència Nacional.

Notícies relacionades

En el seu moment, el llavors conseller d'Interior, Jordi Jané, va destacar que amb l'operació els Mossos havien evitat que terceres persones se seguissin “radicalitzant”. L'objectiu de la captació eren les dones, a qui s'animava a integrar-se a Estat Islàmic i, per exemple, tenir fills per incorporar-los a la causa gihadista, a més d'exaltar els terroristes.

Més notícies de Terrassa