El model del restaurant La Trobada de Terrassa podria arribar a altres poblacions catalanes
Sis Bancs del Temps de diferents ciutats visiten les instal·lacions on es troba aquest restaurant dirigit a les víctimes de la nova pobresa

Imatge de la visita de diversos Bancs dels Temps catalans al restaurant social La Trobada de Terrassa, divendres passat. /
ElprojectedeLa TrobadadeTerrassaque sense ser un menjador social vol convertir-se en unespai on puguin acudir-hipersonesambrecursoseconòmics moltlimitats i al seu torn usuaris que “paguin” el servei ajudant en tasques de neteja i intendència, podria tenirramificacionsen un futur pròxim.
Una delegació de sis Bancs del Temps de diferents municipis catalans va visitar divendres el restaurant, que des de la seva posada en marxa el febrer passat ha cridat l'atenció de diferents ajuntaments i entitats de tot el territori català que estarien estudiant la possibilitat de tirar endavant projectes similars en els seus respectius municipis.
No en va, el segon tipus d'usuaris descrits, que no paga l'àpat amb diners sinó amb temps, entronca perfectament en la filosofia d'aquestes iniciatives ciutadanes on els euros no són la moneda de canvi.
En aquesta ocasió, els visitants eren polítics i tècnics de Terrassa, Gavà, Sitges, Vilanova i la Geltrú i dels barris de Sagrada Família i Can Baró de Barcelona. Van estar acompanyats per la regidora de Participació Ciutadana, Lluïsa Melgares, que va intercanviar impressions amb els visitants.
El gerent de La Trobada, Xavier Casas, va explicar als visitants el funcionament del restaurant, que es caracteritza per oferir menús de qualitat a persones afectades per l'anomenada nova pobresa a canvi de fer una hora de voluntariat per a cada àpat, i que està obert també a clients convencionals. Els dos col·lectius, meitat i meitat, conviuen i reben el mateix servei.
La Trobada, que s'acull al primer pis del local de Minyons de Terrassa al centre de la ciutat, és un projecte impulsat per la xarxa ALEI, formada per 31 entitats del Tercer Sector terrassenques, l'Ajuntament de Terrassa i Càritas, i que va comptar amb el finançament de la Fundació La Marató, de TV3.
El Banc del Temps de Terrassa ja suma 240 socis
Notícies relacionadesCreat fa un any i mig enrere, el Banc del Temps de Terrassa està format actualment per 240 socis que intercanvien i comparteixen coneixements i habilitats de manera puntual i on la unitat de mesura és el temps, concretament les hores. Així, una persona diposita unes hores del seu temps oferint un servei que dóna a altres persones, i a canvi, pot demanar temps per resoldre algunes necessitats o ampliar els seus coneixements o habilitats.
Llegiu més informacions de Terrassa a l'edició local
- Tribunals Els Mossos tanquen la investigació per la mort de l’amo de Mango: conclouen que la caiguda va ser accidental
- Humor ‘La casa nostra’, la ‘sitcom’ de Dani de la Orden amb què 3Cat recuperarà l’esperit de ‘Plats bruts’
- Procés impulsat per l'ajuntament Badalona desallotja el popular bar de 'tardeos' Santa Lola davant el malestar dels propietaris
- Ferran Corominas: "Vam jugar 10 minuts plorant, ens vèiem a Segona"
- Església Lleó XIV nomena el barceloní Daniel Palau nou bisbe de Lleida