TENNIS

Nadal anuncia que es retira de Wimbledon i no jugarà les semifinals per culpa de la lesió

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El seu cos no ha pogut aguantar. Rafael Nadal ha decidit finalment renunciar a jugar les semifinals de Wimbledon. El tennista balear va patir una fissura als abdominals en el partit de quarts de final contra Taylor Fritz de la qual no s’ha recuperat a temps per enfrontar-se demà a Nick Kyrgios. «No té sentit que jugui. És molt trist comunicar això», ha assegurat.

El tennista balear va estar provant al matí la possibilitat de seguir en competició. Va fer un entrenament suau amb el seu preparador Marc López, però finalment va decidir amb tot el seu equip renunciar per la ruptura de set mil·límetres que se li va detectar a l’abdomen en la revisió que se li va fer al matí en un hospital de Londres.

«No és fàcil deixar Wimbledon. He fet molts esforços per venir aquí», argumentava Nadal sobre les seves opcions de jugar les semifinals contra l’australià Kyrgios. La fissura a l’abdominal li impedia sacar amb comoditat. De fet, contra Fritz va improvisar un servei amb el braç una mica més obert per esquivar el dolor que notava a l’executar el cop. Ara no es veu capaç d’aguantar el mateix contra Kyrgios durant tot un partit. D’alguna forma, fa cas del prec del seu pare que en el partits de quarts de final el va instar a abandonar.

15a retirada

Notícies relacionades

La retirada no li suposarà a Nadal cap perjudici en termes de punts ja que l’ATP va decidir que el torneig anglès no en concedís cap com a resposta al boicot patit pels tennistes russos.

Aquesta serà la 15a vegada que Nadal es retira d’un torneig de tennis des del 2005 i la 4a en un Grand Slam. Nadal va abandonar el 2016 Roland Garros per una lesió al canell esquerre i el 2018, primer a Austràlia per una lesió al psoes ilíac de la cama dreta i, després, a l’Open dels EUA, amb problemes al genoll dret.