Wimbledon

Rafa Nadal: «No sé si podré jugar divendres»

El tennista manacorí reconeix que està «preocupat» després de patir una lesió abdominal durant el partit contra Fritz: «Si hi ha una cosa més important que guanyar Wimbledon és la salut»

Rafa Nadal: «No sé si podré jugar divendres»

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts
EFE

Rafael Nadal, que es va classificar aquest dimecres per a les semifinals de Wimbledon, va dir que no sap si podrà jugar aquest divendres el partit contra l’australià Nick Kyrgios. «No ho sé, no et puc donar una resposta clara», va respondre al ser preguntat sobre si podrà jugar les semifinals.

«Si et digués alguna cosa i demà canviés, seria un mentider. Si ja hagués decidit alguna cosa, no seria aquí. No en faria un xou, d’això. Si soc aquí és perquè no he pres una decisió. He de saber diferents opinions. Si hi ha una cosa més important que guanyar Wimbledon és la salut. No sé què tinc exactament, és evident que alguna cosa no està bé, però he de continuar fent proves per determinar fins a quin punt», va explicar Nadal.

«[Estic] preocupat, evidentment. Sé el dolor que he passat i cap al final del partit estava un pelet millor perquè he trobat una manera de servir que em molestava menys. La crua realitat és que arrossego aquestes molèsties des de fa una setmana, però avui han augmentat molt considerablement. He entrenat poc el servei aquests dies per reservar-me», va matisar.

Nadal va confirmar que la seva família li va demanar des de la grada que es retirés, però va explicar que per a ell és molt difícil retirar-se a la pista central de Wimbledon. «Ho he pensat durant una llarga estona. Ho he fet algunes vegades i ho odio», va remarcar.

«Quan no és una cosa és una altra», va prosseguir. «Almenys aquestes coses es curen amb temps, no com el peu, que és una cosa molt diferent. La realitat és que estem a les semifinals d’un Grand Slam amb un problema. Al mal temps, bona cara», va afegir.

Malgrat els problemes físics en el servei, Nadal va afirmar que no té cap molèstia quan piloteja i que durant els primers jocs, quan no tenia dolor, estava jugant al seu millor nivell en el torneig.

«Si deixem de banda els problemes, el nivell de tennis que estic tenint amb la bola és molt bo. He jugat al meu millor nivell des de fa molt temps i a partir del 3-1 he notat que alguna cosa anava malament. Estic preocupat, però és part d’això», va assenyalar.

«Una tarda complicada»

Nadal també va explicar que quan se’n va anar al vestidor en el segon set va prendre uns antiinflamatoris per poder seguir jugant.

«No hi han pogut fer gaire cosa [els metges]. M’han donat antiinflamatoris. El fisio només ha intentat relaxar la zona. Res es pot arreglar quan tens un problema allà. He guanyat perquè he jugat molt bé des del fons, no he guanyat pel servei. He sabut adaptar-me a les circumstàncies que m’ha presentat el meu cos», va assimilar. 

Nadal va afirmar, a més, que durant molts moments va pensar que s’hauria de retirar del partit contra el nord-americà Taylor Fritz.

El manacorí va tenir problemes a l’abdominal des del primer set, però va ser capaç d’imposar-se en més de quatre hores de partit contra l’americà.

«Alguna cosa no va bé a l’abdominal», va reconèixer. «He hagut de trobar una manera de servir diferent. En molts moments he pensat que no podria acabar. Però aquesta pista et dona una energia... És una cosa diferent», va dir Nadal a peu de pista.

Notícies relacionades

«Ha sigut una tarda complicada. Taylor és un gran rival. Sincerament disfruto molt jugant aquests partits davant d’un públic com aquest. Mai l’hi podré agrair prou».

El balear s’enfrontarà a semifinals amb Nick Kyrgios. «Espero estar a punt per jugar, això és en el primer que penso», va admetre el manacorí.