Pista central de Wimbledon

Aquest va ser el gest del pare de Nadal perquè el seu fill es retirés del partit

La realització va captar l’instant en què Sebastián Nadal demana al tennista des de la grada que abandoni

Aquest va ser el gest del pare de Nadal perquè el seu fill es retirés del partit

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les gestes de Rafa Nadal semblen no tenir final. L’última: el seu pas a les semifinals de Wimbledon tot i estar lesionat. El 14 vegades campió de Roland Garros va aconseguir imposar-se a un jove Taylor Fritz després de tenir de nou dolors a la zona abdominal. La lesió va aturar el partit durant diversos minuts, en els quals la realització va captar l’instant exacte en què Sebastián Nadal, pare del tennista, demana al seu fill des de la grada que es retiri.

Finalment, el tennista es va reincorporar i va aconseguir batre el seu rival en el ‘tie-break’ d’un altre partit agònic. Amb aquesta victòria, Nadal es reforça una plaça entre les quatre millors raquetes del torneig. El seu pròxim rival serà l’australià Nick Kyrgios, tot i que el tennista mallorquí reconeix que no sap si podrà jugar divendres.

El focus posat a les grades

Aquest dimecres, es van viure minuts d’incertesa a la pista central de Wimbledon. Amb Nadal lesionat als vestidors, el partit aturat i la seva continuïtat a Wimbledon convertida en incògnita, la realització del torneig va posar el focus sobre les grades. Allà, es va poder apreciar com Sebastián Nadal, pare del tennista, gesticulava per demanar al seu fill que es retirés.

Notícies relacionades

Finalment, el manacorí va aconseguir sobreposar-se al dolor de la seva zona abdominal i va aconseguir una victòria heroica que li assegura passar a semifinals. No obstant, després de finalitzar el partit de quarts de final, Nadal va avançar que la seva disputa amb Nick Kyrgios, pròxim rival del mallorquí, no està assegurada: Si ja hagués decidit alguna cosa, no seria aquí. No en faria un xou, d’això. Si soc aquí és perquè no he pres una decisió. He de saber diferents opinions. Si hi ha una cosa més important que guanyar Wimbledon és estar sa», va declarar Nadal en una entrevista.

Mateixa gana de sempre

En xarxes socials, els gestos del pare del número quatre del món i la posterior reincorporació de Nadal sobre la gespa després de ressentir-se de la seva lesió van recordar l’episodi viscut a Austràlia fa més d’una dècada. En aquella ocasió, el tennista de Manacor s’enfrontava a David Ferrer en els quarts de final de l’Open d’Australia. Des de la grada, el seu llavors entrenador, Toni Nadal, va insistir que abandonés el partit després de patir una aparent «ruptura de fibres». La resposta de Nadal va ser contundent: «¡Toni, estic a quarts de final d’Austràlia, i no em retiro ni cagant!», va concloure.