Victòria de valor

Badosa guanya amb la seva força i mentalitat el pas a vuitens a Wimbledon

La tennista catalana s’ha imposat a la doble campiona de Wimbledon, la txeca Kvitová per 7-5 i 7-6 (4)

Badosa guanya amb la seva força i mentalitat el pas a vuitens a Wimbledon

EFE/EPA/ANDY RAIN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Braços a l’aire i felicitat total. Paula Badosa ha obert les portes dels vuitens de final de Wimbledon després d’imposar-se a la doble campiona, la txeca Petra Kvitová per 7-5 i 7-6 (4). Un últim error no forçat, el 30, amb una dreta llançada un metre fora de la pista, va certificar la victòria de la tennista catalana. Badosa (número 4 mundial) serà dilluns entre les 16 últimes finalistes del torneig i és, junt amb la tunisiana Ons Jabeur (3), l’última ‘top ten’ que queda en joc després de l’eliminació de la polonesa Iga Swiatek (1), després de 37 victòries consecutives. Badosa s’enfrontarà ara a la romanesa Simona Halep, campiona el 2019.

Era la primera vegada que Badosa trepitjava la central i els nervis de jugar en aquest escenari contra una doble campiona del torneig (2011 i 2014) la van tenallar de sortida. Kvitová va començar forta trencant la sacada de Badosa i avançant-se 2-0. La tennista txeca no volia donar ritme i volia tancar els punts en pocs cops. Badosa va tenir la virtut d’aguantar ferma per esperar la seva oportunitat. A Kvitová li cremava la bola quan estava en joc i només aguantava gràcies al seu servei. 

Salvar el servei

Fins a 7 ‘break points’ va salvar amb el seu poderós servei per mantenir l’avantatge al marcador 3-1, 4-2 i 5-3, però el vuitè ja no va poder salvar-lo. Badosa li va arrabassar la sacada amb una devolució per igualar 5-5 i, després, llançada, forta de mentalitat i sòlida, com que havia estat amagada, esperant l’ocasió, la va aprofitar per tornar a fer una segona ruptura (doble falta de Kvitová) i apuntar-se el primer set, davant la desesperació de la tennista txeca.

El primer pas estava fet. En el segon set Badosa ha mantingut la solidesa, mentalitat i cop de dreta per mantenir el torcebraç amb una Kvitová disposada a forçar un tercer set. Aquesta vegada li va tocar a la tennista catalana salvar el seu servei en el tercer joc (5 ‘break points’ en contra) i en el setè (3 ‘break points’ més) per forçar un ‘tie-break’ que li va donar la victòria final després de 2 hores i 7 minuts de baralla.

En vuitens de final l’espera una altra campiona de Wimbledon. La romanesa Simona Halep, vencedora el 2019, que aquest dissabte s’ha imposat a la polonesa Magdalena Frech (92 mundial) per 6-4 i 6-1.

Swiatek, eliminada

La sorpresa del dia l’ha donat, de tota manera, la veterana tennista francesa Alizé Cornet (37 mundial), de 32 anys, que ha eliminat per 6-4 i 6-2 la polonesa Iga Swiatek, número 1 mundial, que feia 37 partits que no perdia des del mes de febrer passat.

En altres partits de tercera ronda la francesa Harmony Tan (115 mundial) continua amb el seu somni a Wimbledon, després d’eliminar Serena Williams, i ha assolit els vuitens de final, per primera vegada en un Grand Slam, després d’imposar-se a la britànica Kristie Boulter (118) per un contundent doble 6-1.

Notícies relacionades

També serà en vuitens de final l’australiana Ajla Tomljanovic (44), que ha derrotat la txeca Barbora Krejcíková, exnúmero 2, per 2-6, 6-4 i 6-3. En el duel generacional nord-americà, Amanda Anisimova (25) ha derrotat Cori Gauff (12) i recent finalista de Roland Garros per 6-7 (4), 6-2 i 6-1.

La kazakh Iekaterina Ribakina s’ha imposat a la xinesa Qinwen Zheng (52) per 7-6 (4) i 7-5 i una altra veterana, la croata Petra Martic (80), ha derrotat la nord-americana Jessika Pegula (9) per 6-2 i 7-6 (5).

Temes:

Wimbledon