Victòria contundent

Alcaraz fa una festa per haver entrat en els vuitens de Wimbledon

El tennista murcià s’imposa a l’alemany Otte per un contundent 6-3, 6-1 i 6-2.

Alcaraz fa una festa per haver entrat en els vuitens de Wimbledon

AFP/ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz s’ha preparat una festa en la pista número 1 de Wimbledon per classificar-se per als vuitens de final després de desfer-se amb contundència de l’alemany Oscar Otte per 6-3, 6-1 i 6-2. En poc més d’1 hora i 40 minuts el jove tennista murcià va desplegar un espectacular tennis per presentar la seva candidatura al títol. De moment ja està entre els 16 últims aspirants.

L’aprenent de bruixot sobre l’herba de l’All England Tennis Club de Londres ja imposa respecte veient-lo com es mou. Els dubtes que podia tenir per la seva falta d’aclimatació i rodatge, sembla que ja han desaparegut. «Si Carlitos juga com sap, el partit dependrà d’ell», assegura el seu entrenador Juan Carlos Ferrero davant del partit amb Otte, un jugador perillós en herba, recent semifinalista a Halle, que amb el seu poderós servei i els seus cops plans i potents havia arribat a la tercera ronda en gran manera.

Alcaraz va desarticular de sortida aquesta seguretat d’Otte. Va trencar la sacada de l’alemany d’entrada i en blanc, per sumar vuit punts seguits i agafar un avantatge (2-0) que ja no va deixar fins i tot donar-li la mà al seu rival a la xarxa. Alcaraz no li va donar cap tipus de ritme a Otte que s’asseia a la cadira després de perdre el primer set, sense saber què estava passant. I la mateixa situació es va reproduir a la segona mànega, en què es va avançar 4-0 i en l’última 5-2.

Alcaraz va donar una exhibició de potència, de solidesa i de recursos per cedir només sis jocs amb 37 cops guanyadors, només 8 errors no forçats i un 87% d’efectivitat amb la seva primera sacada. Número per presentar la seva candidatura al títol. El seu pròxim rival serà el guanyador del partit entre l’italià Jannick Sinner i el nord-americà John Isner.

Djokovic, llançat

Tampoc va tenir cap problema Novak Djokovic per arribar als vuitens de final. L’actual campió del torneig va sumar la 24ena victòria seguida a Wimbledon per desfer-se sense problemes del seu compatriota Miomir Kecmanovic (30 mundial) del que es va desfer en 1 hora i 55 minuts per 6-0, 6-3 i 6-4.

Notícies relacionades

Djokovic, lluny dels dubtes del seu debut davant el sud-coreà Swoon Koon, on va cedir un set, aquest divendres s’ha mostrat intractable, especialment amb la resta, efectiu en la sacada i molt sòlid des del fons de la pista, pressionant en cada punt un rival que va encaixar un 6-0 de sortida, en tot just 25 minuts.

Djokovic va donar un monòleg de tennis davant un rival que mai va trobar el seu lloc a la central fins al tercer set, quan va aconseguir trencar la sacada de Djokovic per primera vegada però ja amb un 5-2 en contra. Res a fer. El pròxim rival de Djokovic en vuitens de final aquest diumenge serà el sorprenent tennista neerlandès Tim Van Rijthoven (104 mundial), de 25 anys, que es va imposar a Nikolai Basilashvili (6-4, 6-3, 6-4) i que dues setmanes va guanyar el seu primer títol ATP, sobre l’herba d’Hertogenbosch (Països Baixos), amb una invitació dels organitzadors. «Soc a la cresta de l’onada, veurem com acaba», deia Van Rijthoven, davant del desafiament que l’espera.